Monday, December 6, 2010

(Kurasakan Sekarang...ep.17) Festival Seni Universiti Malaya (FESENI UM 2010/2011) Ditangguh. a.k.a Dibatalkan.

By the way, selain dr rasa kecewa, aku terpaksa terima lah seadanya keputusan org profesional UM ni... kan2.

Ok, alkisahnya, aku mmg dah dgr citer Feseni 10/11 mcm xde sebaik je menang Tarian Kreatif Feseni 09/10. Tapi masa tu, stakat gosip2 la, yg kata UM x ckup bajet utk buat Feseni.. katanya lah kan.. betul ke x, aku xtau la...

Nak dijadikan cerita, terlantiklah aku sebagai Pengarah Feseni Kolej 5 sesi 10/11. aku mmg tawar hati sbb benda yg kita x sure, bukan leh wat main2. plus, Feseni 10/11 ni x tentu ada ke x lagi.. tapi kawan2 tetap la suh buat preparation. ok fine~

masuk je tahun baru, mcm2 la perancangan dibuat utk feseni ni... buat bajet ngan pelbagai surat2 mohon bagai,  n bila nk dekat ngan tarikh centralize.......

1) Satu hari petang la, area kol 3 lebih, aku kol pej HEP UM n tanya ttg feseni n kaviter (karnival teater), dah tetap tarikh ke blom... yerlah dlm surat mohon bagai tu kena state tarikh event.... yang hado! dorg kata mmg x meeting n x decide apa2 lagi ttg tarikh feseni n karviter.... ok fine, trimas la org yg sanggup bg info tuh,... walopun dlm hati, (aik dah masuk disember, xkan x decide lg tarikh, sdgkan event biasanya januari utk kaviter, mac utk feseni)... terdengar jgk la ura2 feseni x dpt buat sebb DTC (dewan tengku canselor, tempat festival berlangsung) x dibook lagi, dan dah dipenuhi ngan event lain... betul ke x, x tahu la kan.. nama pun ura2...

2) ESOKNYA, kwn aku sms aku, dia kata dia g pej HEP dan tanya la soklan2 ttg feseni n kaviter.. dan jawapannya??>>>
FESENI DITANGGUH KE BULAN OKTOBER 2011. DAN KARNIVAL TEATER PADA MINGGU KEDUA JANUARI.
haaaaaa, aku nk carooot tol kan, smalam aku kol ckp x meeting, x decide apa2, tup2 pg nih kata dah ada tarikh dah... yang x tahan, 'ditangguhkan'... aku rasa bukan tangguh dah, tp festival sesi ni di BATALKAN. alasan? festival diadakan mengikut tahun, bukan sistem sesi semester. ok rilek la kan.... huhu

haha, tapi disebalik tu semua, ada sket persoalan la kan....;

1- Tahukah pegawai yg buat keputusan tu bahawa walaupun dia buat pada tahun yang sama, tp tahun pengajian dah masuk sesi yang baru.. dats mean, bulan 10 tu, skang aku 2nd year, time tu aku dah 3rd year!

2- Macamana dgn student tahun akhir yang still berminat n berharap utk join feseni?

3- Macamana dgn penyertaan peserta sesi akan dtg, yg mana masa nk cr peserta singkat tika di awal semester, dgn masa latihan yg singkat????

huhu.... aku xmau lah org ckp aku bengang sbb aku pengarah, so event batal, then kecewa la... haha, aku x kisah... kalau ikutkan aku kecewa bukan sbb x dpt handle feseni, tp kecewa sbb x dpt kumpul sijil utk taun ni... taulah kan, bila korg suke buat sesuatu, let say, kalo dance tu satu benda yg korg suka, tetibe xde, sentap la jugak! plus, kalo feseni ada, saya akan sempat tampil slim utk next event iaitu dinner kolej.. haha itu yang penting... TAPI>>>>>>> mereka2 ni, x fikir ke semua tuh...

adakah kolej kediaman akan bg student yg nk join feseni utk sesi akan dtg stay kolej?????? terjaminkah? kalau ya, bagus la... tapi, biasanya,kata2 semanis madu je.. tapi hado!

kalo feseni xde pon ok, sbb bleh fokus ngan bisnes... muahaha.. (search kt FB Cendana Collections tau)... haha... so, tetap terkilan jugak....

Yang peliknye kan, SUKMUM x pulak dibuat ikut tahun.. sempat pulak buat.... ok mungkin bajet sukmum sikit... katanya lah kan.... haha

Masa ni, surat x sampai lg ke pejabat kolej. So, aku pun mmg dah tawar hati... Permohonan utk centralize walopun dah lulus, xtau la statusnye camne... pengarah feseni kolej XX ni, ajak aku buat bantahan.. haha hurm, uols, x baik kita membantah kata org tua ni.. x berkat tau.. dorg ni arif lagi bijaksana dats why dorg berhak dan terpilih utk buat keputusan yang 'bijaksana'.... muahaha.. even kalo buat bantahan pon, dah xde semangat nk buat latihan, masa suntuk, nnt dikecam plak x berkualiti.. yelah, let say bantahan diterima, harus festival dijalankan tanpa soul dan keterpaksaan, harus jgk penuh dgn pemerhatian dan komen yg motifnya utk???? faham2 la kan... lumrah dunia...

so skang, kita harus terima... terimalah seadanya... keputusan mereka itu semua...
Tapi bila aku teringat kt respon sorg senior dak cina, "lorh, so sad ar. diz is my final year. cant join feseni"...
huhu nasib la ko kan.. aku taun depan dah 3rd year.. insyaallah kalo feseni wujud aku join... bukan utk sokong festival sebab aku tawar hati dgr nama feseni, tp atas nama budaya bangsa....hua2. poyo je kan..

Tapi, bermakna ke kebahagiaan mereka itu, kalo ada org di bawah yg terpaksa susah payah, buat surat bagai, discussion, meeting, kena g bengkel n wat so ever, tetiba, hasilnya kecewa... aku x kisah sgt pon, tp kesian la sbb ada kolej yg dah buat preparation n dah beli ansur2 brg2 n props.. ada yg dah deal ngan jurulatih. tetiba event cancel.. ada yg dah tempah lagu, tetibe event cancel, so how to claim the money sedangkan kertas kerja bajet dah di block sbb event cancel???? (ok ada yg kata, sape suh pandai2 tempah sendiri kan, hurm tol jgk kan... let say kalo event jd, disember tempah lagu, at least plg cepat siap seminggu, then nk koreograf n praktis, so bape lame sgt??? ada fikir?) so, konklusinya, jgn bg ada ura2..... kalau dah tau mmg nk batalkan event, tolonglah buat mesyuarat awal, decide awal2, dan announce awal2... sbb Dr Rohana, Pengetua Kolej aku, pernah cakap mase meeting, sebagai ketua, jgn cr alasan bila ada masalah, tp ketua kena cr penyelesaian. so kalo dah sebulan b4 event utk kaviter yg jd pd januari, pengarh2 pon rushing buat surat2 n permohonan.... dan itu bg event yg jd, bg event yg x jd???? kecewa la jawabnya... salah siapa???? ntah, xtau... huhu

so, mmg kecewa, tp ada hikmah la kan... tp, tu sume realiti la yg berlaku... tu x keluar lagi perkara2 remeh yg seperti karenah birokrasi... hua2.. sbb menda tu pon kebiasaan dah... tp yang ni satu kepelikan utk sebuah universiti yang mantap.. katanya......... (habislah aku kena saman pasni.. lawyer2, sape nk tolong jd lawyer aku???? ) huhu

last skali..... Sila ke SINI utk tengok apa ada.... hehe
Smoga dpt join feseni yg akan datang... x kira lah bile2 pon...

(stakat ni tgh tunggu surat dr hep ttg penangguhan ni, tp kalau tetiba x jd tangguh, alhamdulillah la kan.. tp tu lah, last minute sgt... haisyh)

UPDATED on 8 Jan 2011
Festival Seni dijadualkan pada hujung Februari.
Insyaallah, akan berlangsung... walaupun.... hurm... doakan je yg terbaik..

Renungan:

"Seteguh mana megah berdiri sesebuah bangsa,
apalah guna jika adat tidak dibawa,
Masyhurlah nama seantero dunia ,
sedih, budaya terbuai kita kata tak apa." - satzim

Friday, October 22, 2010

Rahsia Terperinci Iklan Raya TV3...

ape2 hal, korg dah tgk iklan ni belu? kalau belom, layan dulu...

Apekah yang pelik disebalik iklan ini? Jom kita bongkar!

Scene 1 - Budak Lelaki Melayu sedang menilik-nilik sebuah buku bergambar di malam yang gelap dalam sebuah pondok buruk beratapkan rumbia dengan bertemankan sebiji mentol. Terdapat sebuah sangkar burung yang tergantung di sebelah kanan tingkap yang terbuka.

1.Budak Lelaki Melayu - Orang Melayu
2.Buku - Bible
3.Pondok Buruk Beratap Rumbia - Kemiskinan
4.Malam Yang Gelap - Islam yang mundur
5.Mentol Lampu - Pencerahan (Illumination) - Lucifer@Iblis
6.Sangkar Burung - Simbol manusia yang terkurung dan terkongkong dengan ajaran ISLAM
7.Tingkap Terbuka - Jalan keluar dari kemiskinan dan kemunduran

Scene 2 - Close up sehelai mukasurat yang mempunyai gambar sebuah beca bewarna merah dengan berlatarbelakangkan sebuah pokok Krismas dan North Star (Bintang Utara), menutup sehelai mukasurat lain bertulisan JAWI yang diterbalikkan (inverted).

1.Mukasurat Bergambar - Bible (Christianity)
2.Mukasurat Jawi terbalik - Al-Quran yang dihinakan
3.Beca Merah - Samaran untuk kenderaan Santa Claus
4.North Star - Bintang Kelahiran Horus (Dajjal)Pokok Krismas - Simbol Paganism

Scene 3 - Keluarnya bintang-bintang kecil beraura yang membawa cahaya dari gambar beca. Budak Melayu delighted (kagum dan gembira). Bintang-bintang berterbangan keluar dari tingkap rumah buruk lalu membentuk sebuah beca merah berlampu lip-lap dengan seorang lelaki separuh abad yang memakai songkok (bukan ketayap) putih dan berambut putih. Lelaki separuh abad mempelawa budak Melayu untuk bersama-sama menaiki beca merah dan seterusnya meninggalkan pondok buruk.

1.Bintang-bintang kecil beraura - Keajaiban, kekayaan, kemahsyuran, kemodenan etc.
2.Lelaki Rambut Putih Dan Bersongkok Putih - POPE - Ketua Agama Kristian
3.Pelawaan Menaiki Beca - Pelawaan Masuk Kristian

Scene 4 - Budak Lelaki Melayu dengan seorang Budak Perempuan Melayu masuk ke dalam beca dan terus duduk bersandar. (Scene ini memaparkan kejayaan memurtadkan (merosakkan) Bangsa Melayu)

1.Budak Lelaki Dan Budak Perempuan Melayu - Bangsa Melayu.

Scene 5 - Beca terbang ke Pulau Pinang, Teluk Intan, dan Kuala Lumpur. Tempat-tempat ini bercahaya dan bersinar (illuminated) dengan kehadiran beca merah.

1.Pulau Pinang - Tempat Illuminati mula bertapak (Francis Light).
2.Teluk Intan, Hilir P...erak (Anson) - Ada Illuminati Lodge kat sini. Rotary club pun bersepah.
3.Kuala Lumpur - Malaysian Illuminati punya capital.

Scene 6 - Tiba-tiba ada satu pasangan tambahan budak lelaki/perempuan melayu dalam beca.

1.Pasangan Melayu Extra - Murtad dan kerosakan makin berkembang dan mendapat sambutan

Scene 7 - Beca berhenti depan unit kondo. Satu pasangan budak Melayu lagi diorang pickup. Budak Melayu Kampung gembira sampai bercahaya-cahaya mukanya.

1. Kondo - Bandar/Middle Class. Budak kampung dah diterima oleh orang bandar. Masuk Kristian adalah cool, urban, modern dsbnya.

Scene 8 - Seorang budak perempuan memeluk seorang budak perempuan lain dari belakang. Kepala seorang budak lelaki hanya tersengih di tepi pasangan tersebut.

1.Pasangan Budak Perempuan Berpelukan - Lesbianism/Feminism
2.Kepala Budak Lelaki Tersengih - Lelaki yang tak dipedulikan dan diperbodohkan.

Scene 9 - Beca terbang merentasi sebuah pulau.

1.Pulau - Singapore lah.

Scene 10 - Beca terbang merentasi awan dan menuju ke sebuah kawasan pergunungan. Kelihatan sebuah masjid di sebelah kiri, budak-budak Melayu tak mempedulikan kewujudan masjid malah lebih tertarik dengan pemandangan di bawah beca terbang.

1.Kawasan Pergunungan (Bukit-bukau) - tempat tinggal Jin
2.Masjid Kecil - Agama Islam yang lemah

Scene 11 - Budak-budak Melayu sudah mendarat dan terus berlari sambil menunjuk-nunjuk ke arah Masjid yang terletak jauh disebalik jurang yang dalam sambil ketawa berdekah-dekah. Terdapat dua tangan misteri yang juga sedang menunjuk-nunjuk ke aras masjid. Sebuah bangunan misteri berada di antara masjid dan budak-budak Melayu.

1.Bangunan Misteri - Sebagai cover up (Yang sebenarnya ditunjuk-tunjuk adalah Masjid)
2.Perbuatan Menunjuk Menggunakan Jari Telunjuk - Perlakuan Biadab

Monday, September 20, 2010

(Wacana Ilmu...ep.11) Keajaiban Tuhan... Disebalik Mata Kita...

Tahukah anda, ape ada disebalik mata kita ni?
Hurm, aku jumpa pic ni kt blog sape tah.. dah lama nk share, tp xde mase nk update.
skang dah ada mood, so aku nk share ngan korang...
lagi??? baca la lagi....

(Lakaran Kehidupan...ep.12) Cheritera Aidilfitri.... besh or x besh~

Whoaa!!!
Kembali bersiaran...  setelah lama x hapdet blog...
Nway, Salam Aidilfitri utk anda sume~
Hurm, camne? masih sibuk dengan undangan open house?
So sila simpan bajet utk beli jusmate plak lepas ni ek... huhu.. oklah, kali ni n share xtvt sempena Syawal taun ni.. Hurm, bagi aku raya da semakin x best.

X se'excited' cam dulu.. n sume nye dull je...
Ayah aku pon da x de... kalo x dia la dulu yg kapla bhgn mesin buah kelapa. aku handle bhgn perah santan, mak aku bakar lemang... yg lain, tengok je... haha ceh xdelah...

Kalo dulu2, excited siap pasang pelita, tp skang, still teringin nk pasang pelita, tp what for? aku sorg je yg x matang kt umah tu... huhu

so, malam raya, aktivitinye, buat kuih raya yg simple2 bersama akak aku... buat lebih2 kang, bukan ramai org pon dtg.. kalo dulu, time ayah aku ada lagi, anak2 murid dia ramai la datang.. tp skang sape je.. yg ada sedara mara dekat2 je la.. huhu

wokey, x mao kenang menda2 yg dah lepas, so skang aku nk share menda yg jarang skali kita buat sempena syawal yang menjelma...

APEKAA????

eh jap2... raya kali ni, mak aku decide buat lemang(sah2 la buat, x raya pon buat, mak aku siap amik tempahan org plak tu, yg teruh memerah santan ngan mesin, haku la jugak...). Dodol, (peh yang ni aku x tahan... kali ni dodol dikacau lebih lama dgn cara baru, sbb utk elak cepat berkulat...
haaa, mcm ni ^. ni lah gaya pengacau dodol.... kalo prasan ade muka excited dan terlebih tenaga, maksudnya ada yang x puasa... haha

next: BAULU

hehe... sebelum tu nk tanya korg la, penah x korang buat baulu dgn cara tradisional? hurm, u noe wat, last skali aku buat baulu cara tradisional ngan mak aku about 10years ++ ago tau... mase aku darjah satu x silap aku.. peh berair2 mata aku ngan asapnye...

Tapi zaman skang dah lain, beli je baulu 'oven'.. Cantik je kembangnye... xde hangus2 pon... haha tapi....
Jom kita tgk aktiviti istimewa ini>>>
ni ialah adunan ape tah, berpuluh2 biji telur ngan gula kot, yang dipukul semenjak dr lepas subuh.. seb bek ada makcik aku sanggup bergilir memukul adunan ini.. huhu
ni plak minyak bersama dedaun pandan.. utk proses memasak nnt.. eh, membakar la...
ohhh, ini amat penting dlm proses membakar baulu...
dan ini juge..... haa, ko bayang kan setong adunan nk muat dgn 2 bekas acuan je??? ponat den~
 unik kan, 'oven' org dulu2...
haa, ni ketua pegawai operasi merasmikan pembakaran terbuka baulu... xtau la jadi ke x mula2 ni..
nilah bonda terchenta... lepas try 2/3 kali, trus blah n pass tugas tu kt kami... ish2

tapiii....
nak tgk x hasilnya?????? amat menakjubkan! haha sila2~ jemput~

Sunday, August 29, 2010

(Satzim' s Highlight...ep.7) ~Santek Brooch~ JOM like page CENDANA COLLECTION.

PENGUMUMAN!!!
aku tau korg sume mesti ade FB kan... ape kata kita pakat ramai2 like page FB Cendana Collections.

Apekah Cendana Collections ini???
Wokey, korg kena like dulu la, baru tau ape isinye.

Bila korg suda like, jgn lepaskan promosi2 dr semasa ke semasa Cendana Collections.
Bukan ape, rasa cam terganggu je entry2 blog aku ni dgn promosi brooch2 ni kan.. So, lepas ni kalo nk tgk brooch design br dgn harga yg rendah, trus tgk di page ini. tau2

Tak hairan kalau lelaki yg like page ini, coz lelaki juga perlu berdamping dengan wanita kesayangan .. So, knapa tidak lelaki2 turut like page istimewa ini.. Nnt korg bley buat hadiah utk ibu/mak/makwe n pape la...

Panjang lebar nampaknya, cakap je x guna. JOM LIKE page ni sekarang...

Atau paling mudah, KLIK banner FB Cendana Collections  di sebelah kanan skrin.. Terima kasih!

Wednesday, August 25, 2010

(Satzim' s Highlight...ep.6) ~Santek Brooch~ DOUBLE Lelong Sale! Variasi Kerongsang Kristal dan Mutiara, Gaya 2010.

LELONG SALE!!!
Order sekarang!!!
Lelong Sale -1

 KOD item A-P  Brooch bunga saiz 20sen,
3 biji utk RM10. (MURAH gile~)
KOD Item Q-X, Brooch Bunga Saiz 10sen,
4 Biji utk RM10. (BERBALOI2)

* Harga x termasuk pos. (tambah rm3 je kot~)
* Design lain akan diupdate dr masa ke masa...
* Order sekarang utk pengeposan belian secara mega selewat2nya pd 3 September 2010. (supaya korg sempat pakai mase raya kan....) huhu

_________________________________________________________
 
Lelong sale - 2
 Khas utk anda penggemar Warna Biru... Sejuuukkkk mata memandang.... Belian Jimat, kongsi cantik dgn anak2 anda juga~
Koleksi - Cantik Box Set .
KOD : CBS 01
HARGA: RM15
ITEM:
1 x Brooch saiz 10sen
1 x Brooch Saiz 20sen
1 x Brooch Saiz 50sen

KOD : CBS 02
HARGA: RM15
ITEM:
1 x Brooch saiz 10sen
1 x Brooch Saiz 20sen
1 x Brooch Saiz 50sen

Belian Jimat, dengan aneka design brooch bunga... Boleh tukar2 selera anda dgn hanya satu belian.
Koleksi - Anggun Box Set
KOD: ABS 01
HARGA: RM20
ITEM:
2 x Brooch saiz 10sen
2 x Brooch saiz  20sen
1 x Brooch saiz 50sen

KOD: ABS 01
HARGA: RM20
ITEM:
2 x Brooch saiz 10sen
2 x Brooch saiz  20sen
1 x Brooch saiz 50sen

* Harga termasuk kos pengeposan. (so jom shopping cepat2
* Order sebelum tarikh pengeposan mega pd 3 Sept 2010.. ( bleh pakai mase raya kan...)
* Item tertera adalah apa yg akan disertakan. Tak boleh tukar2 design brooch.
* Set lain akan diupdate dr masa ke masa.


Cara Order:
1- SMS ke 0193703056 pesanan anda. ( sms shj)
2 - Saya akan respon berapa yg anda perlu bayar, dan no akaun bank (Maybank) akan diberi kpd anda.
3 - Buat Bayaran
4 - Pengeposan pesanan anda...

Monday, August 23, 2010

(Satzim' s Highlight...ep.4) ~Santek Brooch~ Raya Sale!!!... Variasi Baru Kerongsang Kristal & Mutiara Sempena Aidilfitri 2010...

Updated~
Raya Sale!!!

~Santek Brooch~
- Kini anda tampil yakin dengan design terbaru -
Bungkusan menarik utk belian 1-10 item (Bukan komersial)

 
Brooch Bunga Saiz 10sen. RM5.00 setiap satu
(belian 5 unit dan keatas dpt harga RM4.00 setiap satu)

 
Brooch Bunga Saiz 20sen. RM6.00 setiap satu. 
(belian 5 unit dan keatas dapat harga RM5.00 setiap satu)

 
Brooch with Box  (Gorgeous)
( 10 unit brooch 10sen + 10 unit brooch 20sen)
RM90.00   RM75 SHJ!!!(Komersial)


Brooch with Box (Fabulous)
( 5 unit brooch saiz 10sen + 5 unit brooch saiz 20sen)
RM45.00  RM 40 SHJ!!! (komersial utk jual smula)

Ingat! Buat tempahan sebelum 2 September kerana hari terakhir penghantaran item sempena Hari Raya adalah pada 3 September 2010 (Jumaat) .
lagi gambar >>>

Monday, August 16, 2010

(Satzim' s Highlight...ep.4) ~Santek Brooch~ Harga Pengenalan... mai2 beli...

New Unlocked Item>>
~Santek Brooch~

Special: Harga Promosi!!!
Harga ni sementara je... coz ni harga pengenalan.. next week harga akan diupdate smula.. so order la skang.. ok.. utk jimatkan kos pos, ape kata order la banyak2 trus.

Diskripsi produk:
RM4 > saiz 10sen
RM5 > saiz 20sen
RM6 > saiz 50sen.
Contoh Bungkusan

Cara Tempahan:
1. SMS ke 0193703056   (SMS shj) utk nyatakan item yg anda nak atau emel ke uwais_20@y.c.
2. Saya akan maklumkan jumlah akhir yg perlu dibayar.
3. Bank in duit. (No akaun akn diberi melalui sms)
4. Penghantaran Item...

PENTING!!!
Harga tertera x termasuk pos. 
Baca selanjutnya utk info pengeposan:

Wednesday, August 11, 2010

(Kurasakan Sekarang...ep.16) Ahlan Wasahlan Ya Ramadhan 2010.

Salam Ramadhan...
Alhamdulillah, sempat jugak kita semua menjengah ramadan taun ni.
Rasa cam baru je kita puasa taun lepas, tup2 da pose smula.

Wokey, disamping rasa tawaduk kita dgn memperbanyak ibadah di bulan penuh barakah ini, saje2 la aku nk post entry ttg bulan pose kan...

Taun ni rasa cam simple je kot... X se'excited' cam taun lepas la.. asyik nk kuar g bazaar je.. even br sehari pose, aku juz beli kicap manis n kurma... (sanggup g mid sehari sebelum pose) semata2 nk beli kicap manis. Bukan ape, kdg2 lauk sahur dewan makan ni 'hado' sket... plus, mkn pagi2 buta, so x rasa pape.. jadi aku pon beli la kicap ni... say thanx to Kicap Manis Cap Kipas Udang. huhu

Untuk kali ni juga, aku beli kurma Yusuf Taiyoob... haha semut pun amat suke...

N sowie, xde grafik la... kejap ada mood, kejap xde mood.. hurm...
Nway selamat pose penuh tau~

Nota Kaki:
Sape tau pakej buffet ramadhan kt KL ni yg murah2 sket dalam budget RM10-30 ke... utk mkn2 n buka pose dak department seramai lebih kurang 80 org??? ada idea?

Friday, July 30, 2010

(Satzim's Hotspot...ep.7) Pelajar PASUM Meninggal, Jatuh dari Balkoni Tingkat 5, KK12. UM

Hari ni satu tragedi berlaku...
Aku sebenarnya odw nk g 12th juga Kolej Kediaman Raja Dr Nazrin Shah,  nk tampal iklan kuih raya aku... then singgah kt bilik slim, tetibe zamil dtg membwa berita yg dia br balik dr tgk kes kematian kt 12th.. so apa lagi bergegas la aku selaku reporter x rasmi ke 12th.

Bile aku sampai, polis da tutup mayat ngan plastik da. Mangsa, Zulkhairi Azmi bin Md Bukhari, 19 tahun dipercayai dia cuba nk masuk bilik dia ikut balkoni blakang bilik (tingkat 5), tp ada sumber kata dia penah wat da sebelum ni, cuma diz time dia x pakai spec, so terjatuh.

12th college, mmg kolej paling tinggi kot kt UM. so, kawasan tu dekat ngan cafe. org ckp, dorg dengar mcm bunyi benda jatuh.... then sume tergamam bila tgk arwah jatuh...
lagi gambar>>

Saturday, July 24, 2010

(Satzim' s Highlight...ep.3) Biskut feveret aku... Anda Mau?

Taraaa... ha, entri kali ni still nk promote ttg kuih raya... Bukan pe, kuih raya yg aku dah try ni sedap seyh.. haa.. kalo x caya, layan dulu pic ni>>>
erm.. ni br 3 jenis... blum lg jenis2 lain... kalo korg nk tgk jenis2 len, sila ke Cendana Cookie.
Ketiga2 cookies ni aku ske, n yg paling aku suke B8. Double Chocolate (yang 3 ketul kanan bawah)..
Kalo x caya sedap ke x, tanya Sham. Dia da try biskut ni..

Next, aku ske yg B64.Fancy Donut (yg wajah mcm donut tu la)... Biskut ni kiut kan... lain dr yg laen... Even rupanya kelihatan sgt unik, tp rasa pon ttp mantop! Sham pon da rasa gak... 

Dan yg satu lg tu B78. Sweet Heart Almond. Yg ni rasa chocolate putih... pergh... 
sedap seyh...kita tgk pic lg...>

Thursday, July 22, 2010

(Satzim' s Highlight...ep.2) Cendana Cookies Untuk Anda Di Area Universiti Malaya, Kerinchi, Vista Angkasa, Pantai Dalam.

Hai sume!!! Buat korang yg stay kt Kampus UM, atau dkt ngan area UM ni, jgn lepas kan peluang beli buah tangan utk famili korg di kampung.
Alkisahnya, Aidilfitri kian menjelma. jadi dalam melengkapkan persediaan utk ibadah puasa, jgn di lupa persediaan utk hari Raya yg akan tiba. So, jom beli kuih raya ngan Cendana Cookies. Harga pon berpatutan. Plus, banyak pilihan....


Apa kata, setiap dr korang khasnya student UM, beli at least satu la kuih utk famili utk raya, ada la jgk buah tgn kan... tp jgn bimbang, kualiti kuih raya ni tip top! n siap ada promosi istemewa lg.. antaranya:

Khas untuk pelanggan Cendana Cookie, dengan setiap pembelian 8 balang dan ke atas akan mendapat diskaun RM10*!!!

belian 16 balang layak mendapat diskaun bernilai RM30*!!!

pakat dengan kawan2, Jom beli ramai-ramai!

Kalo korg student UM plak, haa... ni ada diskaun lg...

Sunday, July 11, 2010

(Kurasakan Sekarang...ep.15) aku ingin ke mood itu~

hwargh!!!...
okey anda sume, skang sy sedang bersiaran secara langsung dr lokasi baru ---> bilik baru dgn dekorasi susun atur yg baru...

erm, baru check in kolej ni.. still dpt stay kolej kelima, dpt duk blok yg sma lagi, also aras yg sama lg dgn bilik taun lepas.... tp dgn nombor bilik yg berlainan... \

haruslah... sbb fes yer duk 4 org sebilik, tp da seken yer ni dpt 2 org sebilik... hope pt study dgn gigih lg... haha
pic ni aku gugel... cam ada persamaan je ngan hidup baru aku.. haha loker dia ebey kurang ngan loker kayu bilik baru aku ni.... isk x penah dpt loker kayu cenggini.. tetiba plak hilang satu kayu divider dlm loker tu.. haisyh... tp yg paling berbza pic ni ngan realiti, perut mamat tu x sama ngan perut aku.. haha~

wokey, mood skang, aku nk sgt berada dlm keadaan seperti ketika entri di post kan...ketakutan dan kecemasan

nape?

sebab aku x sabar nk abis exam n berganjak ke sem seterusnye... huhu lambat seyh... aku nk cuti smula... isk2.. (baru balik dr umah, da nk cuti smula)...

tp still sedey, lepas ni x dpt cuti sem panajng2 da.. harus kena cover dgn short sem.. argh... hanya utk degree~

nway. nk ngadu ni... lapau seyh... bukan pe, td g mkn kt DM makanannya, membuatkan aku insaf dan menyesal kerana x mkn puas a..k.a cube diet2 mase kt umah.. sesal~

Monday, July 5, 2010

(Glamorama...ep.8) Demam Drama Korea. My girl, Full House, Sassy Girl dan seterusnya... hingga masuk mimpi... haha~

Huh, lame x update... hari ni nk cite ttg penyakit aku ni..
hihi,
'Demam drama Korea'...

peh, mesti Aima n Sham gelak2kan aku, koz aku ter'outdated' dgn kedemaman ini. padahal dorg da lama kebah pun.. tp aku br nk start... siot je...
rate: 4.5/5

wokey, alkisahnya, aku br je ter'addicted' ngan drama2 korea ni. ni sume disebabkan si Frank azri la yg bg pinjam external dia kt aku mase time final exam sem lepas. first2, aku tgk Full House. ketagih seyh, lepas satu, satu episod nk tgk, then study pon tah ke mana.. last2, habih je exam trus bls dendam.. org ajak kuar, aku x join juz duk dlm bilik je smpai 2-3 pagi..

bila kt umah, sambung ngan cite Sassy Girl. adoyai, lg la terbuai2.. haha.. abih cite tu sambung ngan cite My Girl. lama berehat sbb x sempat copy movie bnyak2, then aku g umah kwn aku kt kl, copy lg drama2 dr dia... then smbung tgk cite Boys over Flower n Oh My Lady.
 rate: 4.89/5 
(best la cite ni, koz hero tu muda cam aku)
 
rate: 4.899/5 
(haha, cite ni mula2 aku x ske ngan heroin ni sbb gaban sgt. tp lama2 lyn je la.. ske part cameo sassy girl mase ending tu..)
 rate: 4.967/5
(hurm cite ni agak padat.. cewah. x tau nape kwn2 aku xske cite ni, tp pd aku ok je.. cume, endingnye flat sgt... geram aku.. tu je yg spoiler. haisyh)
rate: 4.48/5
( cite ni terlalu slow pd aku... cume bergantung pd hero yg hot je.. tp mmg slow gak la... episod tgh2 br stat panas... tp boleh layan la jugak..)

skang, aku tgh layan Personal Taste...


aku penah  kena marah ngan mak aku coz asyik terperap dlm bilik je... sebabnye...

Friday, June 18, 2010

(Tirai Privasi...ep.6) Tag mengetag..... haisyh....

1)adakah anda rasa anda hot?
Aku x rasa gitu, tp org len slalu bgtau kt aku yg aku ni hot... haha.~

 
2)upload wallpaper yang anda guna sekarang...

3) cerita pasal wallpaper tersebut.
Pose yg menarik... Nampak muke pompuan2 melayu je. Cumi dgn senyum ayu kambing dia. Lin dgn senyum gatal, aima, senyum kerek je, n kyra cam gatal lebey je.. ahah abih la aku... yg penting muka laki ttp eksklusif.. haha~ yg penting mantop mase feseni tu.. haha prasan...

4) bila kali terakhir anda makan pizza?
Cik Aribah blanja aku n kosmate2 yg lain.. wuwu~ da lame kot. Dlm bulan3/4 ari tu da.. koz aku x suke sgt ngan pizza... suke salad je.. huhu

5)lagu paling latest anda dengar.
Asmaulhusna,... peh.. btol la... DCT nyanyi.

6)apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ini?
Berblogwalking ke blog org len.. tgh jg kedai.. isk2. Keja mase cuti...

7) dipanggil nama apaselain nama sendiri, anda?
.Rain.
Haha coz aku hot cam dia... pcaya ke? Tp btol la... haha
Satzim! yg laen tu, xperlu kot... hehe

8) tag lagi lapan orang.

 
   1     1. Hans
   2     2.Hana@Anne
   3     3.Sham
   4     4.Telor
   5     5.Frank
   6     6.Adieq Macho
   7     7.Cik Tot
   8     8.Dhiya

9)siapakah orang no. 1 kepada anda?
hans adalah blogger paling rajin dtg ke blog aku..... sgt peramah orangnya.. haha, pdhal x penah jumpe pon... 

10) katakan sesuatu kepada orang no.5
Frank Azry, kalo ko da pandai, sila2 la ajar aku tau... dynamic nnt kita study lg ye.. haha

11)no. 3 ada hubungan dengan sapa?
Nadzatul Aima. Diorang mmg rapat dr Pasum lg.. plus, sham pun rapat gile ngan Aina. Tp skandal paling hot dia ngan Radin...”cinta Radin Cinta suci”... suci ke?

12) bagaimana pula dengan no.4?
Telor, orang yang genius. Pandai tp pendiam yg amat... dia ada kapel k eek? X sure.. dia susah nk ckp...... isk2

13)pesanan kepada orang no.6
Erm, br prasan kt FB dia br bukak smula blog dia. So trus aku tag.. haha

14) kata2 cinta untuk orang no. 2.
Pergh,... bahaya ni.. nnt ada org mara seyh... tp knal ngan dia dgn entri kontroversi feseni Um 2010.. haha.

15)adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan?
Ehem, dua2 ada blog. Haha, sorg kwn bek aku(dhiya) laki tau... n cik tot, pon kwn di alam siber.

16)berikan 5 perkara yang anda tawu tentang orang yang mengetag anda
1.    Dia sgt poyo, plus kalo bleh dia mmg sngaja nk sentiasa susahkan aku.. haha kejam.
2.    Dia xde la baek sgt, tp mmg excited kalo ckp ttg bab ‘telor’. Dia suke telor... haha
3.    Dia suke dtg luah prasaan, tp xde org layan. Wakaka, kalo ada pon kira kesian je la kan...
4.    Dia join team drama kolej aku, tp watak yg x penting pon.. ckup la skit je part dia..
5.    5 je ke, kalo bleh aku nk list bnyak lg ni.... ok yg last, zamel suke korek idung pagi2 sejurus bgn tido.. haha~

 18)perasaan anda semasa buat tag ini.
siot je.... malas seyh... 

19)Adakah anda tahu y si Razman itu sengal??
siapakah???

20)gay or lesbian
I’m gay. Haha... sila rujuk kamus dulu ye, gay tu ape..... haha... kontroversi la... saya mmg periang!

Amin, abis gak..... huh, zamel punye keje..... hampeh tol.

Wednesday, June 16, 2010

(Satzim's Hotspot...ep.6) Kes Aimulrasyid Amzah. Iktibar dan Pengajarannya.

Salam sejahtera, serta salam 1Malaysia.


Hari ni entri serius sket... so jgn termuntah dgn ayat2 yg akan digunapakai dlm baris seterusnya... hehe~

Mungkin da lama berlalu kes seorang anggota polis menembak seorg remaja berumur 15 thn, Aminulrasyid Amzah. So, ada sedikit kemusykilan la kan... di tambah pulak bila anggota polis tu disaman serta akan didakwa...

Sebelum tu, aku nk tanya dulu la, anda sume, korg sokong pihak yg mana? Pihak keluarga remaja tu, atau pihak polis?

Wokey... jom kita bongkar  kisah ini....

Baca sedutan Laporan Polis rakan AminulRasyid.
--------------------------
Pada 26/04/2010 jam lebih kurang 12:00 pagi saya keluar menaiki kereta kawan saya bernama AMINUL RASHID BIN HAMZAH pergi ke sek 7 Shah Alam kedai mamak Ali Corner untuk berjumpa dengan kawan saya bernama Mohd Basir yang mengalami masalah motor pancit.

Semasa hendak pergi ke tempat kawan saya, kami telah tergesel dengan sebuah kereta nombor pendaftar dan jenis kereta tersebut tidak ingat menyebabkan AMINUL RASHID menjadi takut dan melarikan diri untuk balik ke rumah di Sek 11 Shah Alam.

Selepas keluar dari kedai mamak, kami dikejar oleh beberapa buah m/sikal no. tidak ingat kemungkinan kawan-kawan kepada kereta yang kami gesel tadi. Sampai berhampiran Bulatan Kayangan di Sek 12 Shah Alam, salah sebuah m/sikal tadi hendak memotong kereta kami tetapi terlanggar bahagian belakang kereta menyebabkan penunggang m/sikal terjatuh.

Oleh kerana terlaku takut, AMINUL RASHID memandu ereta dengan laju dan memotong sebuah kereta Polis MPV menyebabkan kereta polis tersebut mengejar kami. AMINUL RASHID menjadi bertambah takut dan membawa kereta dengan laju tanpa menghiraukan keselamatan kami dan juga orang awam. Kereta polis terus mengejar kami sehingga ke Stesyen Minyak Caltex Sek 11 dan saya terdengar tembakan bertubi-tubi mengenai tayar belakang kereta menyebabkan kereta yang dipandu AMINRUL RASHID terhoyong-hayang dan tergelincir dan masih dapat dikawal.

Dan semasa saya terdengar tembakan kali terakhir terkena pada kepala AMIRUL RASHID menyebabkan beliau jatuh diatas riba saya dan saya nampak bahagian belakang kepala AMINUL RASHID berlubang dan berdarah. Kereta kemudiannya tidak dapat dikawal lalu terlanggar tembok rumah orang lalu berhenti.

Saya keluar dari kereta untuk menyerah diri saya dan salah seorang daripada anggota Polis menendang saya dan belakang dan kemudiannya Polis yang lain terus terus memukul dan memijak saya beramai-ramai. Saya meronta-ronta dan dapat melarikan diri daripada anggota Polis tersebut lalu balik kerumah. Saya mendapat cedera di tangan kanan, kaki dan sakit kepala. Tujuan saya buat laporan adalah untuk menceritakan semula perkara sebenar yang berlaku ke atas diri saya dan kawan saya yang… Sila klik  untuk membaca untuk paparan report yang lebih jelas
----------------------


Difahamkan kejadian tu berlaku semasa Aminulrasyid ni bwk keta kakak dia. Bila kita kata bwk keta, dengan umur baru 15 tahun, bermakna dia tak mempunyai lesen. Dan mungkin Aminul Rasyid ni gelabah, lalu cuba elak dr ditahan polis. Yelah kan, da xde lesen keta, sah2 la takut ngan polis. Jadi dia cuba larikan diri...

Bagi pihak polis pula, untuk mengenalpasti penjenayah, bukannya ade label “Oh, sayalah penjenayah yang kamu cari” pada badan suspek ketika kejar mengejar. Jadi, kita tak boleh salahkan pihak polis semata2 sebab mereka hanya menjalankan tugas.

Saya bersimpati dengan nasib keluarga remaja ini. Saya cuba meletakkan diri saya sebagai ahli keluarga mangsa yg terbunuh, juga sebagai ahli keluarga polis yang juga akan didakwa.
Bg keluarga mangsa, memang susah utk terima keadaan ahli keluarga yg disayangi, pergi menghadap Ilahi, tp bg keluarga polis yg didakwa itu pula, sudahlah terbeban dgn tanggungjawab, kesudahannya, sendiri yg masuk lokap.

Jika kita bandingtara keadaan itu, ( kita tolak sebentar andaian2 lain, spt parang yg dijumpai di dalam kereta mangsa, dan sebagainya) siapa sebenarnya yg lebih teraniaya? Siapa yang terpaksa menerima hukuman atas kecuaian siapa?

Satu fakta yang perlu diperhalusi. Adik Amin kita dibenarkan utk memandu kereta walau tidak mempunyai lesen. Jangan peduli dengan mereka yg memerli bahawa “hukuman memandu tanpa lesen sudah bertukar dgn hukuman mati”, kerana mereka kabur dengan undang2 negara sendiri. Kita seharusnya peka, bilamana kita memandu kenderaan tanpa mempunyai lesen, bermakna kita sedia menerima apa jua risiko yang bakal berlaku ketika memandu.. jadi mengapa harus kita tuding jari kpd pihak berkuasa? Tidak kisahlah sama ada polis peronda, JPJ dan sebarang pihak sekalipun...

Bila anda sedia utk berkahwin, anda harus sedia dgn segala apa yg akan berlaku kelak. Dalam kes ini, saya bagi satu keadaan. cuba anda bayangkan, jika kereta yg dipandu oleh Adik Amin, terlanggar seseorang, lalu menyebabkan kematian. Polis terus mengejar kereta Adik Amin dgn cara membawa kereta dgn cermat, takut langgar lubang atas jalan, serta mematuhi had laju yg dibenarkan... dan yang paling penting ‘hanya sharp shooter’ dibenarkan utk menembak. Tapi awas! Jgn tembak sembarangan........ akhirnya suspek yg dikejar terlepas. Bagaimana polis nk menjawab keadaan ini? Apakah mereka akan didakwa oleh keluarga mangsa yg dilanggar mati atas sebab kecuaian polis yg menyebabkan kematian? (kerana polis yg menyebabkan suspek membawa kereta dgn laju lalu terlanggar mangsa). Apakah pula ratapan keluarga mangsa itu?

Jadi siapa yg bermasalah di sini? Saya hanya berpendapat, tetapi bukan menuding kpd sesiapa. Bagi saya, insan yang membenarkan Adik Amin memandu kereta itu yg lebih wajar kita beri perhatian. Saya kira, sudahlah dia membenarkan remaja bawah umur memandu kereta, jd bermakna dia bersedia utk terima sebarang risiko yg bakal berlaku. Tidak kiralah jika Adik Amin membawa kereta tanpa kebenaran serta tanpa pengetahuan keluarga, kerana itu tetap dianggap kecuaian dipihak mereka. Dan pastinya, kecuaian itu tidak seharusnya dipersalahkan pd pihak lain.... apatah lagi ia berpunca dr kesilapan kita sendiri.

baca lagi...

Saturday, June 12, 2010

(Kuis2 Memori Lalu...ep.11)Demam bola di serata alam....

Pergh....
Skang tgh demam bola...
dimna2 juge ada kisah bola...
bukak paper pon ade bola...
dlm khutbah jumaat pun ade sebut ttg world cup tau....
punye hot world cup ni kan...

aku x brani la nk goreng lebey2 ttg world cup ni... kang termalu n tersalah fakta... haha, punye la nk buat2 tahu.. " Smalam Portugal lwn Korea slatan bape agregat dorg?"... haa  sudah... ape korg nk jawab.....

adoyai... tp aku mmg x minat bola la... sowie2... haha
family aku pun kureng... juz tgk match yg penting2 je.... final nnt la... tp badminton la paling aku suke...
suke tgk n suke main gak... tp kat kolej ni... saje je bg chance kat org len.... kang kalo aku masuk, lepas ke MASUM, SUKMA... haru plak... study tah ke mana... wakaka~

hurm,,,
aku bukan x penah men bola... penah la.. tp jrg2 n mungkin amat jarang... huhu,...  futsal lg better sbb padang nye lg kecik... x jauh sgt la nk kejar2... jimat lemak la katakan.... lemak kan menyumbang tenaga jugak pd badan... haha...

aper? x caya aku maen futsal.. iney suda lebey.. haha... meh aku bg bukti ok..
 see....ni br lepas sumbat satu gol. main futsal sambil tersengih2 lg tau..

lagi gamba2...

Thursday, June 10, 2010

(Lakaran Kehidupan...ep.11) Misteri Komuter yg Slalu 'mati' mengejut.....


Wee~~

Nak tau sape kt sini yg slalu naek KTM komuter???
Ha? X tau ape tu KTM komuter? haisyh.. ape aku nk jwb ni ek.... erm..

Ok, secra ringkas la, KTM kan keretapi tanah melayu... komuter is komuter la.... haha haaaa... ape kes aku nk promote KTM kt cni?

Begini citenye.. td aku bace la paper.. BH kot.. then ade brita ttg penaik2 n pengguna2 komuter terpaksa turun dr tren sbb ada masalah teknikal... pastu, dipetik jugak ada pengguna yg merungut, bila tibe kt certain tempat, tren akan ‘mati’ gitu je..... bnyak kali la kan... so dorg x puas hati la...

Tetiba aku teringat keluh kesah sorg hamba allah ni... nama pakcik ni aku da x ingat. Tp dia keje ngan KTM berhad la.... nk dijadikan cite, awal april 2010, jabatan aku ada buat lawatan industri ke KTM. So mase tgh belek2 koc tren ktm tu, pakcik ni bgtau la... dia slalu dgr org ramai merungut ngan keadaan KTM komuter yg tetibe mati mengejut.... tp, Tahukah anda ade kisah disebalik kejadian tersebut?

Persoalannya, knapa tren tu bleh tetiba mati kt certain tempat je.. aneh kan? Menurut pakcik tu la, mcm yg sedia maklum, jln or landasan keretapi ni bukannya terang cam lebuhraya.... kebanyakannya diterokai dr hutan2 lalu dijadikan landasan ketapi... so bila kita ckp ttg hutan ni, tau2 je la kan ape yg terdapat di kwasan2 gitu..
pakcik ni la yg share cite2 tu...

Aku n kwn2 aku pun mula2 susah nk caya ngan cite pakcik ni... tp disebabkan, aku pun da pernah melalui keadaan yg sama, so sikit sbanyak aku terima la jgk... pakcik tu ada ckp, kalo komuter area stesen Mid Valley n Seputeh tu slalu berlaku tren mati mengejut.. n aku akui, mmg pernah aku lalu keadaan tu...
Inilah gudang tmpt KTM baikpulih tren2 mereka...@depoh Sentul.

Yerlah, aku slalu g umah abg aku kt kajang, so, naek tren tu la.. tp bila lepas je stesen seputeh tu, mmg tren akan stop mengejut. Mcm xde letrik. Sume stop.  Aku rasa mmg setiap kali lalu situ kot... tambah2 lg kawasan kt situ mmg ade semak2 sket kan...

So, agak suspens la jugak dgr citer pakcik tu... dia ckp, utk selesaikan masalah tu, perlukan org tertentu je tau..... yg betul2 berpengalaman... kalo xde org tu, habis la kan... haaa... sudah, lepas ni korg pun cuak da nak nek komuter... pastu kitorg tanya la knapa mesti kt area seputeh tu? Yer la, kan dkt ngan jlnraya gak kan..... then,

Pakcik tu terangkan la.... mcm ni....

Saturday, June 5, 2010

(Kurasakan Sekarang...ep.14) Kisah Siasatan yg x brapa berjaya....

huarghhh.....
lame x hapdet...
sowi kengkawan bloggerz skalian... skang mase cuti ni bz berbuat kerja...
huhu

n to hans, sowi x slalu dpt brblogwalking ke blog anda... tp nnt bila keadaan da kembali spt sediakala, akan ku tebus sgala jasa2 anda n mereka yg slalu ke blog sy ini... wow!

wokeyh, skang tgh berasa terkilan ni... n nk mintak sket simpati dr anda yg sudi jengah ke mari...

alkisahnya... cam yg kita tau., bila start je cuti skul, berlembang2 majlis kenduri kawen... tp sblum tu aku nk intro lain sket....

aku ni.... habis je darjah 6, trus msuk skul berasrama yg terletak di daerah berlainan.... huhu habis 5 taun, trus smg study kt KL n sampai skang still kt KL....

so... aku xde kwn yg rapat kat kampung ni... OMG!!! so, masalah skang da timbul........

bile tibe je musim kenduri kendara, pergh, aku pon slalu kena marah ngan mak aku sbb liat nk g kenduri kawen org... hihi... kalo dulu mase skolah lg, ok la bleh dtg g mkn je... tp skang dah muda belia... xkan nk melenggang dtg mkn je kot... sah2 la kwn2 skolah rendah aku dulu ada, n dorg buat keja2 ..... huhu

Thursday, May 27, 2010

(kurasakan sekarang...ep.13) Cuti... buat pe?

Huh,
Cuti semester yg panjang skali...
Tatau nk buat ape la....
Tp bg yg kerja, bgus2... cam aku ni... huhu
keje ape? rahsia... yg penting halal la... huhu~

ok... actually aku pun makin bimbang gak ni... berat da smakin bertambah... suar jean pun da stat ketat2 ni... haha.... maknanya mase cuti, jumlah kalori yg terbakar lebih sket la dr mase kt kampus. OMG! help me...

walopun da beberapa season tgk The Biggest Loser, mmg best tgk cabaran demi cabaran... tapi yg hado... adakah kita ikut sgala petua2 n tips itu????

Nampaknya.... mcm x je... haha. tulah ape nk jd xtau...

Ato, fenomena ni hanya berlaku pd aku sorg ato anda juge? kalo anda pun melalui yg sama, sy ucapkan tahniah coz ana normal.. haha... ok.. skang tgh keje... tp curi2 utk post entri br... bnyk sbnrnya dlm kpala ni... tp, nnt la dulu.... ok... tata~
x sbr nk tgk TBL asia season 2.. nk join tp berat x lepas pulak... haha wee~~~

Wednesday, May 19, 2010

(Tirai Privasi...ep.5) Serlahkan keterunaan anda! =)

hype!
salam sejahtera sume...
ok hr ni sy nk kasi tunjuk ajar sket, khas utk teruna2, yg inginkan kehidupan yg selesa aman damai tapi penuh sempurna... haha~ ape aku merepek pun aku xtau.....

entri kali nk share ttg satu resepi utk kesenangan masa depan kita sume... knapa aku highlight kpd truna2 je? sbb teruna2 ni kdg2 .... bukan mls tp bz dan x ckup mase... haha so hr ini saya akan ajar anda cara2 melipat baju dgn pantas dan bergaya, tp kemas dan teratur... wakaka~

sila rujuk picca2=>;
what?
x nampak sgt....
ok kita rujuk pic seterusnya... mungkin lg senang kot =>;

Friday, May 14, 2010

(kuis2 memori lalu...ep.10) I luv u GURU!

16 mei 2010!

istimewanya hari ini, hari yg istimewa tok sume insan yg bergelar guru. x semestinya guru akademik, guru tari, guru senamrobik, dan sume yg yg pernah berkongsi ilmu dgn insan lain.

huhu~ teringat la knangan dulu2, bila kita ckp ttg hr guru je, mcm2 xtvt yg diadakan.. utk aku yg x berbakat ni, dr zaman skolah rendah lg men taram je buat persembahan... tp yg paling aku ingat persembahan
mase hari guru di SEMESTA. mase tu aku form 4 x silap, x pon f5 la.. time tu tgh femes n demam ngan mawi af3. so, tarian mase tu adalah lagu Aduh Saliha. haa~ bayangka.... haha (zaman skola la...)

Monday, May 10, 2010

(Refleksi Diri...ep.3) Apa Yang akan Anda Lakukan????

Weee~~~
Berhabuk da~
br berhabuk, blum bersawang lg blog ni... skang aku sedang berada kt kampung, kt lipis pahang.
ha, sape nk suh aku kim salam kt Dato' Siti Nurhaliza, boleh la bgtau aku..... haha umah blakang umah aku je.. huhu

wokey, kali ni bukan entri yg serius, juz nk skadar isi masa lapang.....
bg anda pic 1st ni dulu.....>
apekah yg pelik? ni adalah bangku simen di kolej kediaman Kelima (dayasari) UM... eh ada sumthing la...
zoom sket ok....>
hurm, dapat detect x ape yg pelik? blum lagi? menda ni xde la peik pon, tp jrg2..... kui2..
zoom lagi ok?

PreviouS EntrieS

Random Posts