Saturday, October 22, 2011

(Satzim's Highlight...ep.9) Korang Terrer Graphic Editing??? Ce Tgk Kontez ni~

Einqa Repliqa Contest! Bagi sesiapa yg rasa pandai mengedit2 gambau guna x kira la adobe phostoshop ke, illustrator ke.. ape2 je la.. cbe tgk sini jap.. hehe

Kali ni nk promot contest drpd Einqa Repliqa. Tak tahu Einqa Repliqa ni ape? ok, korg bleh usha dulu Facebook Einqa Repliqa. Dah? ok, Jom usha2 kontes ni~




 
ape tunggu lagi?? JOM JOINN!!!  untuk blogger2 yang pandai edit tuh, pergh mantah seyh... korg bleh la join then promot plak kt blog... gile kentang.. mai2 join.. =)

(Refleksi Diri...ep.8) Ambil Yang Baik, Buang Yang Tak Elok.

hype! dan salam sume~
ok, aku br dpt tau sumthing then menda tu walopun aku x diinvolvekan secara lgsung, xtau npe tetibe rasa tacink.. haha (tacink lagikk.. bosan tul..) la biau la.. ske ati aku la nk cite ape pun.. haha..

erm, actually, aku x tau nk letak tajuk ape entri ni, so, ni aku tulis merapu dulu, then kang ada idea, br la aku tulis tajuk kang.. ok... btw, FYI, aku skang study kos manufacturing engineering kt UM ni... x tau nape aku bleh berada kt sini.. kalau nk ikutkan, rumet aku skang (kwn ngan dia dr pasum lg) da bosan da dgr ape yg aku nk ckp ni... haha



" aku x tau cmne aku awal2 bleh terpilih masuk SBP(sek men sains tg abdullah raub)... next, aku x tau cmne aku bleh menyelit celah2 ramai org yg bijak pandai yg teringin sgt masuk PASUM, tp tah mcmane aku lepas masuk... aku pun pelik dgn pointer yg so-so pasum aku tu bleh plak menyelit skali lg ke fakulti kejuruteraan UM.... "

so skang aku xtau nape aku pilih kej pembuatan sedangkan im not interested to be an ENGINEER/ JURUTERA pon...

waaaa, tulah x planning awal2.. huhu so, kekdahnya, aku sgt berasa bersalah dgn cosmate2 aku... sori la, kalau setiap kali korg excited bincang2 ttg masa depan korg ttg nk jd engineer, sori, x masuk ngan otak gua la... hihi. xde la... dah x bernafsu ke arah tu, so bila kwn2 aku tanya, nnt nk kerja kt syarikat mane? so aku jwb cm men2 je la... =)  itu yg pertama. Tapi since aku dah ambik kos ni, nk x nk terpaksa la melayankan idea2 kejuruteraan, dan memupuk minat kejuruteraan kan.. mane tau nnt jd minat plak ke... hehe

keduanya, aku rasa bersalah jgk ngan cosmate2 aku, sbb balik2 muka aku yg nk mencopy kerja2 or esemen. mmg la aku nek segan asyik nk mintak copy kan, tp aku terpaksa buat2 x segan. siyesly, ada satu tahap, aku x antar esemen sbb aku segan sgt nk mintak copy dr kwn2 aku, sbb aku rasa aku dah bnyk mencopy.. takot nnt dorg chop aku asyik mintak copy je.. =( tp seb bek pass subjek tu.... haha subjek2 design bab2 kreativiti ni bleh la aku go on, tp bab kira2, fizik, extreme math ni, otak ni mmg mengada2 x nk berusaha... mianey~~

bukan ape, org ckp, "Career is different with Job"
so, even kalau aku ditakdirkan jd engineer satu hr nnt, aku x anggap ianya sbg karier sbnr aku.. kelaszz~ haha xde lah... kali ni x berjaya menyelit dah kot utk menjadi engineer. biarlah bg org yg betol2 nk jd engineer jdn engineer... =)

aku bajet lps degree (wah2, mcm dah nk grad sgt gayanya...) nk smbung master dlm design... kalo bleh kt Korea University... (berangan laaaaaa) haha... insyaallah... kalau ada rezeki...

so, kawan2 ku, harap pasni x kesah la aku nk copy korg nye esemen ok.. haha (ni bkn mintak kesian ni... ) sebabnya, bg aku, kalau dpt jd engineer, jdlah kan. x jd, insyaallah ada kelebihan di bidang laen.. hehe

kembali ke pangkal cite, bab tacink mula2 td... aku sbnrnya rasa kesian ngan seseorg ney, termasuk aku la. aku tau dia cool nk compare dgn aku. haha aku tau dia bijak nk compare ngan aku yg slalu copy org. dia jugak rajin study tapi aku plak??? aku tau dia sgt berkeyakinan tinggi dan konfiden compare ngan aku yg sumenye nk ikut kawan dlm sgala menda, of course aku jeles dgn segala sikap positif yg dia ada... tp yelah, dia pun mannusia dan dia juga x sempurna... tp aku bukanlah org yg selayaknya nk kondem dia.. so apa bleh buat? cubalah contohi dia dgn segala kebaikan dia...  ok... biarlah dia.. nk buat ape pun.. kalau dah ini takdirnya, cewah~ aku harap pasni xde bertembung pape dah... aku juz nk habiskan degree ni scepat mungkin~ aku nk chow dr sini!!!!!!!!!! nk tinggalkan sume scene2 awkward, spastic, annoying ini..

ya allah, 2 thn je lagi... sabar la. kalau ko pun x suke tgk muka aku.. tahan la utk sikit je mase lg... kalau ko grad dulu, untunglah... kawan2... naneun... mianhaeyo  (i am sorry)~~


p/s: cite ni imaginasi semata2... haha
ape2, aku tetap akan berusaha yg terbaik utk degree ini~ haisyh

Sunday, October 16, 2011

(Lakaran Kehidupan...ep.16) Bila Lelaki Dewasa Memakai Busha Legging... HOWT!!! =)

Assalammualaikum semua... dan selamat bersua kembali...
LOL


oklah, di awal pagi, mood entry kali ni sgt happening.. sbb sume chingu(s) saya dah berbaik, dan sudah saling memaafi.. (gittewwwwwwwwwwwww<----- panjangnye, mcm ada maksud len ja.. huhu)

ah, lantak la... msg2 da besau... buatla ape kau nk buat.. ok, berkenaa tajuk kita pada hari ini ye tuan2 dan puan2, saya ingin bertanya adakah anda tahu apa itu 'Busha Legging'? jeng2.. kalau x tau, meh Yeorim tepek kan contoh.. taraaaaa:
 
wahhh, banyaknye pilihan... =)

ha, skang ni mmg tgh femes baby2 kita memakai busha lengging neh.. tp x ketinggalan juga golongan dewasa.. ce anda bayangkan ghope oghang beso make bushe lengging~ haha dah bayangkan?? ok, now ce bayangkan baby boy pakai busha legging dgn corak kepala harimau di bontotnya... lalalala dah?
 
kiuteeeee~
skang, ce bayangkan bapak kpd baby itu memakai busha legging yg bercorak belang rimau... jeng jeng jeng~ HOWT stuff gile kan....! haha ape? korg x caya ada busha legging utk laki dewasa?.. ada la.. aku tau kt mana ada jual.. haha meh aku tunjuk contoh:
 
semart kan.. ni legging tau, bkn jeans

 mesti hot kalau jejaka2 pakai ni..
 
simple je... perlukah pic kepala bear didepannya??

 
sangat elegan.. sesuai dipakai begitu shj... =)

 ni legging td gak.. (mls nk drag pic..)
 
biru.. baru la nmpk blue...

 
kalau pakai ni, mesti legi jelas dan nyata.. ehem2.. haha

ha... comey kan.. skang, kita tgk design yg sexy sket... howt!
 
haaa, ketat2 cenggini ni i suke... lalalala

 
wah, coraknya... not my taste..

anda masih mau??? nk tgk yg betul2 seksi kah?? aiyoooo... gersang nye korg.. oh tidak!!! blog ini tidak akan memaparkan imej2 yg kurang sopan... tapi... cube KLIK SINI Bukak new tab..

haha, cantik kan? ok, papehal.. kalo korg nk tgk gak pic strusnya... cecube, cecuba, acu cube tera klik setterusnya...

Friday, October 14, 2011

(Refleksi Diri...ep.7) Neutralkan Konflik....Saya Sayang Chingu(s) Saya!!!

Yuhuuuuu... kembali bersua~
Baiklah... kali ni, nk cite ttg keadaan2 sekeliling~
Aku tau sume org pernah lalui saat sukar... serta saat2 pelik dan konflik dgn persekitaran dan sekeliling...
haha, psiko je, tp tahla, aku rasa aku ni time masalah dtg, bergugus2 dtg masalah... kdg2 masalah nya kecik je.. tp disebabkan aku ni jenis yg suke pikir(ok, dlm hal cmni mmg aku suke berfikir, tp dlm hal selesaikan equation kejuruteraan, mmg mls aku nk pikir... bcoz im not intrested to be an engineer.. lalala) so masalah tu jd besau la plak...

Btw, aku slalu cite masalah aku kt blog... tp aku x nk la org ckp yg aku kalo gaduh or x puas hati ngan org, 'haa mesti nnt dia post kt blog... kutuk itu ini...'.. abis, x kan aku nk jaja mulut kt org len, buatnye org yg aku jaja tu, dia menjaja cite plak, siap ngan ajinomoto, maunya perang plak.. so, bila aku pikir, baik aku jaja cite aku kt blog...baek buruk, at least dia baca ape yg aku tulis... bkn melaui dr org len... bkn niat nk bukak aib, sbb aku rasa aku x penah state nama sape2 sipolan ni cm bangang ke pape ke, xde kan.. tp sape yg tau dgn hint2 tersedia tu, tau la... ambiklah menda tu, untuk peringatan kita sendiri jgk... (termasuk aku sndiri la, xkan la aku sedap menegur org, tp aku sentiasa anggap aku btol.. x ok) hurm, sbbnya, hari ni mebi kita gaduh ngan mereka2 ni, tp esok lusa kita x tau, kita terpaksa baik ngan dia, dan bergaduh plak dgn mereka yg skarang ni kita baik...
muka sentap chingu still cumel~

skang ni, menda2 kecik pun bleh jd besar... nk2 plak dlm persahabatan... hoho...
kadang2, salah paham sebab menda kecik je... (ni x berkaitan dgn kes sblm ni.. so, daud, ni citer baru plak.. haha) baru lg ni.. so, status fb aku pun, keluarla mcm2 kata2 pujangga bagai... ekceli, aku mmg x suke nk kuarkan kata2 hikmah tu, sbb bila aku buat ayat2 refleksi cmtuh, aku kena fikir bnyk kali, buatnya next time, ape yg aku post tu kena kt btg idung aku cmne?? ayooook~ haaaa.... tp kalah la jgk ngan hawa nafsu.. terpost la jgk.. huhu

Lets move! ok, alkisahnya, aku ni punya  la belambak private grup kt fb... (maklumla, skang ni fb ni mcm wajib utk sume org ada..) sng nk diskus kan... then, banyak la grup2 study, grup2 projek n asignmen, grup2 xtvt seni nye, mmg melertz lah! tapi apelah gunanya kalo grup ni dicipta tp x diguna???

tujuannya, utk kita diskus, post ape2 yg penting n update ape yg terkini... TAPI, yg aku saket,
CONTOH 1: time lecture," nnt kita diskus la or suggest la topic for our project kt grup.. bla bla bla...".bila post, stakat tekan butang 'LIKE' jadah la kan.. then tetiba next lecture tup2 muncul topic yg x penah dgr~ pergh! ini mmg hebat! nk kata aku x online, mmg online dekat 15 jam sehari dah... bila masa plak diskus topik baru, n decide?? haisyh... xpe la, kita org bwh ikut je la...

CONTOH 2: Bila kita post pape.. 'Like', tapi aku x tau ke x mereka ni tau maksud like tu.. bagi aku la kan, tekan butang like tu membawa maksud yg positif la, either setuju/ok/good/bgus! then dgn x komen pape.. bila nk dekat2 tarikh meeting, barulah sms kata x dpt join sbb ada hal laen... itu kalo yg sms.. tp kalo jenis dah lah sms pun tak, tp kita tau dia x dpt dtg pun melalui platform lain, dan dia bukan inform trus kt kita.... yg jenis ni sakit la jgk... org jenis ni, kalo lepas tu dia bnyak mulut plak, komen berbungkus2... aku hnya mmpu berkata2 dlm hati je "ko, time kita post kt grup, ko x respon...time tu x nk plak ko suggest buat la cmni ke, cmtu ke.. diam je. x tau la setuju ke, x stuju ke... then dah lepas meeting baru ko nk bising.. LAYAKKAH???" tp dlm hati je la... x sampai hati la nk ckp depan2....

CONTOH 3: private grup... ni mcm habit plak kpd pengguna2 fb... bila ada geng sendiri, ada la grup private sndiri.. supaya memudahkan xtvt diskusi (x kira lah diskusi ke, kutuk mengutuk ke...) CTH: Grup Pelajar UM> Grup Kejuruteraan>Grup Kej. Pembuatan> Grup Kej. Pembuatan Chinese je>Grup Kej Pem. Chinese Gurls je>Grup gedik...... haaaaa, percaya x ada sampai mcm ni... haha at least kt grup gedik tu, menda yg bek dikongsi xpe la, tp aku rasa mesti bnyk sesi bla bla bla.... kt situ la tercatat, 'eleh, apis td kt lecture, gedik je... nk pegang2 pipi aku. euwww.. geliii!!"-- contoh. kt grup2 kecik ni la jgk tempat terbaik junior nk kutuk senior (siangnya huha hua... mlm2, online dia kutuk2 kt situ) bek jd cm aku, gaduh ngan senior kt fb, then trus x baek sampai dia grad.. haha~ sian dia..

lihatlah, chingu(s) ku yg happy2 bersama ini... bahagianya

so, alhamdulillah la, stakat ni aku xde grup private se detail mcm tu.. moga2 xde la yg ajak aku buat sesi cmtuh.. haha better buat cam aku, ada pape post je kt blog or fb, tp jgn la obvious sgt ko nk blame/perli org tu... huhu sian la jgk kt dia.. apa2 pun bila kita buat, pikir la cmne kalo menda tu jd pada kita... sbb tu aku ckp, bila kita nk post kata2 refleks, kalo bleh biar la neutral... supaya next next day kita x termakan dgn kata2 perlian kita sndiri.. LOL~ bg yg terasa kisah anda tercatat di mana2 situasi kt atas, ofkos anda berhak utk x puas hati dgn saya.. tapi, korg perlu tau satu je, kawan yg plg baik adalah kwn yg slalu menegur kita utk menjadi lebih baik. bukannya mengampu memuji kita sbnrnya menarik kita utk lalai dan terbuai dr jalan utk menjadi yg terbaik! jgn benci aku!!! haha sbb aku syg kwn2 aku... ok.. euwww haha so, lepas ni, jgn la sia2kan usaha org kalo dia post pape, respon la at least bgtau ko stuju or x, atau bleh commit x dgn event tu.. jgn la diam je... ok.. kalo x nextime, org buat event x gtau ko dah,.. ha time no sentap2 face da... tu je la kot nk merepek mlm ni...PEACE!!!

salam keamanan~
PENTING!!! situasi kt ats kebanyakannya contoh, dan sengaja dicelarukan antara kes peristiwa konflik yg berlaku, si pelaku dan situasi yg berlaku... so, kalau anda baca, pe kata kita reflekskan supaya kita sentiasa berubah utk lebih positif~ yeay!

Saturday, October 8, 2011

(Lakaran Kehidupan...ep.15) Graduasi Kita, Dia, Mereka.... (Konvokesyen Universiti Malaya 2010/2011)

taraaa...
amazing kan gap masa utk update entri kali ni dgn yg sblm ni beberapa hari je... (seb bek bkn beberapa minit... mampu???) haha

ok, hari ni tamatlah sudah majlis konvokasi / graduasi siswa/siswi Universiti Malaya... btw, aku bkn nk kondem, tp taun ni cm x berseri je dr gerai n xtvt... mungkin jgk sbb aku x kuar n jengah2 gerai yg ada... tapi yg pasti gift2 yg dijual utk graduasi sangatlah MAHAL! hauk je.. aku baru nk beli doll yg saiznya x seberapa sebesar tapak tgn, harganya RM25!!! ellow, aku tau ko beli dgn harga RM8 je.. then ko jual smula RM25.... mmg terbaik la kan... so, last2 beli yg kecik je... maklumla, aku ni bkn jenis nk bg besau2 juz nk menunjuk je, nk2 pulak senior yg grad OMK! (oh mak kau) ramai gile~ so kang kena pilih2 la nk kasi sape.. nk kasi sume yg besar x dpt la abg2 akak2 skalian ye.. hehe~ yg penting ikhlas kan... ni antara senior2 kolej yg grad: melertz kan gift2 dorg....
^ zamel yg excited dlm hall
 
^ ni plak org kampung aku grad... (dua dr kiri)
 
^ ni geng2 kolej
 
^ boey yg hepi larrrr???

 
^ ni both org kampung aku gak... org Lepeh ok~

^ boey yg menggoda.. lalala

^hepi je mereka kan... 

TAPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  haaaaaa, entri ni bukan sbrg entri.... ye la, tajuk entri kan suspens, Kita, Dia, dan Mereka.... (aku anggap 'mereka' tu sbg penyedap tajuk je,) tapi yg aku nk share adalah apa yg berlaku pd 'Dia'..... isk2....

tadi kan.. (ptg td), kisahnya, aku nk g mid valley. kisahnya jgk susah yg amat nk dpt cab dpn 5th neh.. so dgn rela hati aku pun menggunakan sedikit lemak utk berjalan kaki ke DTC (Dewan Tengku Canselor) UM utk dpt Cab lbh cepat.. so, tgh tunggu cab tuh (kitorg tgu cab dkt2 ngan trafik light n public fon kaler kuning) tetiba ada sorang siswi yg pakai jubah grad kaler kuning (fak sains kot), dtg ke arah kitorg... owh upe2nye dia nk g ke public fon tu... then kitorg pun beralih la sket... igtkan dia nk buat ape, skali lagi upe2nye dia memasukkan............ (memasukkan???? memasukkan apekah??????)

....... beberapa keping syiling ke dlm lubang public fon ituh dan mendail nombor tidak dpt saya nampak.... dlm hati aku... 'omg, dia xde henset ke??? aku x penah slama 3 thn kt UM ni tgk org guna public fon tuh!!!! ni 1st time tao x~'... then lepas tu, dia try dail lg... x dpt gak. then dia letak smula gagang tu... then dia berdiri je bwh pondok telefon tu... si sham ckp, hidung dia merah mcm tgh tahan nangis... tp dia thn sbb dia nampak kot aku ngan sham usha2 dia dr awal td... omaigod! dia sorg2 dr awal tadi tau x... then dia g ke public fon mebi utk kol famili dia (entah ada ke x familinya.. mebi anak yatim ke kan) tapi x dpt... dia hanya berdiri keseorangan TANPA sebarang gift!!! aku tacink sgt2 bila tgk keadaan dia mcm tu... aku rasa nk je trus g beli doll hanya utk bg kt akak tu. tapi, xkan la tetiba je kan, x knal tetiba je nk bg gift... x pasal la plak.. dlm ati, xde ke junior dia dtg? famili dia? sakit ke parent dia atau dah xde? muka dia mcm xde perasaan tp still cover mcm biasa sbb dia tau kitorg perhatikan dia.. isk2

So, tgh aku tacink tuh, aku harap sgt masa aku grad nnt, at least mak aku sempat utk tgk aku pkai jubah tu (walopun jubahnya lama dan ala2 retro dah gayanya) tapi, terima aje la... walaupun aku slalu gurau2, nk extend ke hape ke, of koz kalo bleh aku nk grad on time. tp, tu sume kena tgk la jgk keadaannya kan.. dlm hal ni, aku x mampu utk buat ape2. tp kisah akak tu diakhiri dgn cab sampai, dan kitorg pun bergerak menuju ke Mid Valley... dan melahap Korean Cuisine kt mid tuh.. haha (ngidam sgt lo...)  sbb nk sgt g Seoul Garden nk mkn samgyupsal tu.. tp x berkesempatan lg... nk ke Seoul betul2, tah bila la br lepas... (aiyark, lari topik plak.. ) haha,  so tulah citenye...


moralnya: hargailah pemberian org x kira samada ia murah atau mahal, kecil atau besar, branded atau tidak, sbb sekurang2nya kita diraikan dan beruntung kita di kelilingi org yg menghargai kita.


utk sume yg dah grad, TAHNIAH!!!

Monday, October 3, 2011

(Refleksi Diri...ep.6) Ekspresikan ekspresi ekspress anda!

muahaha~ kembali bersiaran lgsung, dr bilik aku yg bersih suci ini, menghapdet blog yg 2/3 bulan skali update... huhu... bnyk menda nk tulis, tp x larat la... penat  memanjang.. mood plak kejap rajin, kejap malas... lalalala

okla, cite entri kali ni 'Ekspresikan Ekpresi Ekpress Anda'... cam gempak je kan... mmg gempak pun... ok, disebalik tajuk entri ini, ingin saya suarakan, bhw semua org berhak utk mengekspresikan ekspresi masing2 x kira secara ekspress atau tidak.. haha

hurmmm, dok pehe ko? buak2 pehe doh le.~ =) ttg diri aku, aku jarang marah2 n show off aku ni tgh mrh.. even kalau aku ngah marah pun, aku bukan jenis tengking2 n hambur segala sumpah seranah depan2... aku bkn cmtu ok, jenis aku, aku akan diam, rilek dulu, walo pun dlm hati ni tgh mencarut2... tettttt... bila dah ada sasaran dan timing yg dikenalpasti selamat utk diluahkan, br aku kutuk blakang2 org yg buat aku sakit hati tadi.. haha boley??

korggg.... aku bkn la mulia hingga x penah ckp2 blakang. tp aku ckp2 blakang bkn saje2 nk kutuk propa bla bla bla.... bukan aku nk cite keburukan org, tp sbg tempat aku nk cite ape yg belaku kt aku.. (mintak kesian n simpati di atas nasib aku...=( ) huhu... hurm, tapi bila berlaku sesetengah perkara, yg boleh aku tetiba menengking (haaaa, maksudnya tgh saket la kan, bkn jenis nk menengking tp tetiba ter'burst' plak di kala itu, maknanya, apa yg mnyebabkannya berlaku tu btol2 dah mncabar kesabaran la..) TAPI.......

tu la org ckp, marah ni jgn sembarangan tol x. kalau x nnt malu je dibuatnye. tapi, adakala perasaan or ekspresi kita tu x dpt dikawal, so BEDEBOMMM!! je keluar~ so how???

haisyh~ kita perlu terima je la, kalo kita ni kena hambur ngan org, mebi dia ngah period ke, tension ke, kita betray dia ke kannnnnnnnnnnnnnn.... haha so sabau je la... yg kita ni pun, agak2 la.. kena la pehe ngan isu2 yg sensitif bg sesetengah org tu... ni, kau dah deal lek lok, then ko buat hal laen dr yg asal, mmg dapat la... hukhuk

ok, entri ni, aku meletakkan diri aku sbg org yg tgh bengang, dan org yg buat org len bengang. (blog aku, mst la aku cite ttg aku kan?) so, aku yg jenis bkn nk marah2 tinggi suara ni, kalau dah tetiba terekspresikan marah aku secara ekspress, sah2 la perkara tu mmg menyentapkan aku... aku xtau ko baca ke x blog aku... tp kalau 'ko' baca, yes! mmg aku maksudkan hal itu~ lalala

dah nama pun ekspress kan, mesti cepat sampai ke destinasinya. so, aku ni jgk bukan jenis nk marah n bengang lama2. (sgt x selesa kalau nk kena mengelak, walopun kwn aku kata, "apiz, ko dah besar, jgn gedik2 nk gaduh2 n x nk bertegur hingga mengelak dr jumpa walaupun sama _ _ _ _ _ 
<---( aku x leh isi ni, kalo x kantoi ngan org len.. haha)or wutsoever, then bila berjumpa buat2 x nampak... tu bukan aku...) Tapi, opkos aku bkn jenis nk mulakan sesuatu kalo org len x mulakan (nk2 plak kalo esemen n tutorial, mmg x la aku nk start slagi otai2 x start buat.. haha)

somehow, bkn aku nk ckp aku sentiasa betul, nope! tapi ko/kita kena pikir ape yg aku/kita dah buat hingga buat org len marah/sentap? benda tu betul2 kecewakan dia ke? hal tu menyusahkan dia ke? dah elok2 kita plan gini2, tetiba ko buat plan len, adakah itu 'menggembirakan' dan bg kau ianya simple dan kecil je? anyway, tu hak ko la kan nk pikir cmne... kalau ko ckp ianya tah pape, n dlm hati kau ckp 'eleh, yg kau nk mrh terlebih pesal, ape susah, buat je la gini...... bla bla bla, gedik je nk merajuk2 bagai... pompuan je yg merajuk ... bla bla bla"...Ok, aku terima la sbb tu hak kau kan nk ambil kisah ke tak hal tu. tp, jgn la pelik, satu hari nnt bila kita perlu bekerja sama tpi kita kurang dipercayai org len...

jadi, bak kata omputih, "what u do is what u get back". aku x berdendam ok! sikit pun x terniat nk dendam2 ngan org ni... haha tapi sedikit sebanyak for the future mesti la aku akan berhati2 kan...x kan la aku nk buat muka toya mintak maap (walopon aku kompiden bukan aku salah) mcm xde pape penah berlaku.. of kos, aku bleh let go je menda yg dah lepas, tp at the same time ko xyah la ulang perlakuan tu next time.. ok~ so, sama2 la improve diri kita... ok? so ape kata ko yg stat tegur aku... kalo ko tegur kali pertama aku akan malu2 lagi.. haha (nk bt cmne, dah btol blushing.. ) then kali kedua ketiga ok dah rasenya... huhu, sblm lupa, aku mintak maaf gak kalo teremo... (tapi bkn salah aku... haha)

motif entri ni, mmg khas untuk kao.. haha sbb honestly aku mmg x larat la nk gaduh2 ni, sbb aku rasa ini bukan diri aku yg sebenar.. aku suke bising2 huha huha, tp bila ada ko, 'owh ok, dia ada.. x leh over.. nnt dia mst kutuk aku..'

----------------------------------------------------
TARAAAA... KIUT X JAM NEY.. TERINGIN??? BERAPA RM??? KLIK GAMBAU ATAS UTK TGK MCM2 KALER N PILIHAN LAGI.. CE TENGOK~ CE TENGOK~

Random Posts