Saturday, October 8, 2011

(Lakaran Kehidupan...ep.15) Graduasi Kita, Dia, Mereka.... (Konvokesyen Universiti Malaya 2010/2011)

taraaa...
amazing kan gap masa utk update entri kali ni dgn yg sblm ni beberapa hari je... (seb bek bkn beberapa minit... mampu???) haha

ok, hari ni tamatlah sudah majlis konvokasi / graduasi siswa/siswi Universiti Malaya... btw, aku bkn nk kondem, tp taun ni cm x berseri je dr gerai n xtvt... mungkin jgk sbb aku x kuar n jengah2 gerai yg ada... tapi yg pasti gift2 yg dijual utk graduasi sangatlah MAHAL! hauk je.. aku baru nk beli doll yg saiznya x seberapa sebesar tapak tgn, harganya RM25!!! ellow, aku tau ko beli dgn harga RM8 je.. then ko jual smula RM25.... mmg terbaik la kan... so, last2 beli yg kecik je... maklumla, aku ni bkn jenis nk bg besau2 juz nk menunjuk je, nk2 pulak senior yg grad OMK! (oh mak kau) ramai gile~ so kang kena pilih2 la nk kasi sape.. nk kasi sume yg besar x dpt la abg2 akak2 skalian ye.. hehe~ yg penting ikhlas kan... ni antara senior2 kolej yg grad: melertz kan gift2 dorg....
^ zamel yg excited dlm hall
 
^ ni plak org kampung aku grad... (dua dr kiri)
 
^ ni geng2 kolej
 
^ boey yg hepi larrrr???

 
^ ni both org kampung aku gak... org Lepeh ok~

^ boey yg menggoda.. lalala

^hepi je mereka kan... 

TAPI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  haaaaaa, entri ni bukan sbrg entri.... ye la, tajuk entri kan suspens, Kita, Dia, dan Mereka.... (aku anggap 'mereka' tu sbg penyedap tajuk je,) tapi yg aku nk share adalah apa yg berlaku pd 'Dia'..... isk2....

tadi kan.. (ptg td), kisahnya, aku nk g mid valley. kisahnya jgk susah yg amat nk dpt cab dpn 5th neh.. so dgn rela hati aku pun menggunakan sedikit lemak utk berjalan kaki ke DTC (Dewan Tengku Canselor) UM utk dpt Cab lbh cepat.. so, tgh tunggu cab tuh (kitorg tgu cab dkt2 ngan trafik light n public fon kaler kuning) tetiba ada sorang siswi yg pakai jubah grad kaler kuning (fak sains kot), dtg ke arah kitorg... owh upe2nye dia nk g ke public fon tu... then kitorg pun beralih la sket... igtkan dia nk buat ape, skali lagi upe2nye dia memasukkan............ (memasukkan???? memasukkan apekah??????)

....... beberapa keping syiling ke dlm lubang public fon ituh dan mendail nombor tidak dpt saya nampak.... dlm hati aku... 'omg, dia xde henset ke??? aku x penah slama 3 thn kt UM ni tgk org guna public fon tuh!!!! ni 1st time tao x~'... then lepas tu, dia try dail lg... x dpt gak. then dia letak smula gagang tu... then dia berdiri je bwh pondok telefon tu... si sham ckp, hidung dia merah mcm tgh tahan nangis... tp dia thn sbb dia nampak kot aku ngan sham usha2 dia dr awal td... omaigod! dia sorg2 dr awal tadi tau x... then dia g ke public fon mebi utk kol famili dia (entah ada ke x familinya.. mebi anak yatim ke kan) tapi x dpt... dia hanya berdiri keseorangan TANPA sebarang gift!!! aku tacink sgt2 bila tgk keadaan dia mcm tu... aku rasa nk je trus g beli doll hanya utk bg kt akak tu. tapi, xkan la tetiba je kan, x knal tetiba je nk bg gift... x pasal la plak.. dlm ati, xde ke junior dia dtg? famili dia? sakit ke parent dia atau dah xde? muka dia mcm xde perasaan tp still cover mcm biasa sbb dia tau kitorg perhatikan dia.. isk2

So, tgh aku tacink tuh, aku harap sgt masa aku grad nnt, at least mak aku sempat utk tgk aku pkai jubah tu (walopun jubahnya lama dan ala2 retro dah gayanya) tapi, terima aje la... walaupun aku slalu gurau2, nk extend ke hape ke, of koz kalo bleh aku nk grad on time. tp, tu sume kena tgk la jgk keadaannya kan.. dlm hal ni, aku x mampu utk buat ape2. tp kisah akak tu diakhiri dgn cab sampai, dan kitorg pun bergerak menuju ke Mid Valley... dan melahap Korean Cuisine kt mid tuh.. haha (ngidam sgt lo...)  sbb nk sgt g Seoul Garden nk mkn samgyupsal tu.. tp x berkesempatan lg... nk ke Seoul betul2, tah bila la br lepas... (aiyark, lari topik plak.. ) haha,  so tulah citenye...


moralnya: hargailah pemberian org x kira samada ia murah atau mahal, kecil atau besar, branded atau tidak, sbb sekurang2nya kita diraikan dan beruntung kita di kelilingi org yg menghargai kita.


utk sume yg dah grad, TAHNIAH!!!

1 comment:

CaraLov3 said...

owhh.. part teddy tu tersangat lah setuju !! hanya kerana teddy tu pakai topi itam and pegang segulung ijazah *kononnya* terus jual sampai rm15 ke atas o.O adehhh..

gerai konvo kurang meriah sebab terlalu banyak peniaga char kuew teaw kowttt..

Random Posts