Sunday, July 5, 2009

(kurasakan skarang… ep.1)… hari ni hari last lecture di DKU PASUM>>>


hari kamis yg mmg pack tadi aku lalui dgn senang hati… or dgn kata lain dgn lebih ikhlas n sayu… tak mcm sebelum ni. bukan terlalu gambira untuk habis lecture, tapi teruja menamatkan ’seksaan’ sementara nk masuk fac plak.
erm, sedey gak, hari ni lecture last, esok lusa, ada jamuan ngan warga b2, then mcm2 lg plan untuk kembangkan badan. biasalah dah kt penghujung ni, penuh ngan undangan jamuan. hehe. tapi cam sedey la, walopun kengkadang happy sebab dah nak abis pasum, tp sayu ttp ade. lecture last cs td begitu mencengkam jiwa! sounds stupid bila ckp ttg sentimental value. tapi, aku lagi benci pada org yg lgsung tak percaya pd sentimental value!(akan aku post pasni).
ttg life kt pasum, bg aku tak begitu menarik, tapi boleh diterima. banyak dpt pngalaman… n, pada aku, sedih ttp ader bila semua student pasum akan bertaburan lepas 16 april ni… hurm… td lah last tima aku dpt duduk kt seat dalam dku, dgn susun atur maser lecture, pasni aku mgkin tak jumpe sham, aima, aina, iswan, puji, moolay n da gang, shahrul(aka sherry) jgn marah tau.. hehe, affan, luqman kt blakang aku… n sume sudent pasum yg lain…
tapi nak buat camner, semusim terlalu cepat berlalu, dah abis pun pasum 0809, semoga kita dapat jumpa lagi pasni… isk2

(kuis2 memori lalu ep.6); camner aku kenal kwn2 aku?





hehe, sir fakha baru je komen story 1st td. bukan pe, bile dah besar ni( besar matang bukan besar saiz badan tau, sensitif!), bile ingat cite2 dulu, agak xcited gak la.
neway, camner aku bleh bknalan ngan aizat, noha? segalanya bermula apabila aizat dulu tegur aku kt depan dobi blok d. mase tu dlm mgu orentasi lg la….
(ada ke patut tgh mlm kena pakai uniform skolah) punya la sakit ati. dlm seminggu tu mmg konfem bukan aku je yg tak basuh baju, ramai gak la pakai baju kepam, then aizat tgka ku dpn dobi sorang diri pun dgn gaya ala2 azwan ali, dia egur.”hye bleh bknalan.?”… haha aku ok je kan. sbub aku bkn sombong. then stat dr situ aizat banyak la borak2 ngan aku…. bile time homsick ker…. dia la menenangkan aku…
ttg kisah laen, aizat ni nampak je baik, tapi dia gak la batu api antara aku ngan noha, aku gaduh ngan noha.aku ejek dia negrito, yerla kan, bibir dia tebal cam org negro je, mmg sesuai sgt la…. aizat pun melaga2kan kitorang. tapi aku tau aizat skang da jd baik…huhu (baik la sgt) alimah jugak la.. haha.


tapi best la… kalo ikut aku nk letak pic kitorang zaman dulu2, tapi tak bkesempatan la. kalo tak mst tak caya aku smstnya dah kempis n kurus… hua2. sian nama aiman tak ditaip. aiman satu kelas ngan aku maser f1. ehe skit je capub nama aiman. xleh banyak2…

(kuis2 memori lalu ep.5)… terjebak ngak t@r!aN…



camner aku bleh stat menari ek. actually mser f1, sensei jabar cr penari utk hari guru… haha lagu cuti2 malaysia. aku awalnya blushing sket la, yerla maser tuh, aku tgk sensei ni kerek semacam je, takut gak aku. dah tu suara dia yg terjerit2 kt dak jepun mmg menakutkan aku… tapi aizat pun paksa gak la…
ingat lagi, lagu 1st cuti2 malaysia, maser hari guru… haha, mser tu pnari2 ader, idham, faiz rashdi!, sharizal.. haha. idea faiz rashdi, pakai bunga hiasan dinding dema n selit kt pinggang… haha adoi!.. kalo pasan bunga yg waner kuning n slalu guna kalo ader event, cegu akan letak kt scallop atas…. bunga kecik2 kaler kuning… haha.. lawak tol..
tapi, tu la yg menjadi permulaan aku terlibat ngan xtvt kabudayaan kt smesta. actually, menari baik utk kesihatan. n mengutuk org yg reti menari sgt tak baik utk kesihatan… huhu.. surviving our tradition!

Random Posts