Wednesday, March 23, 2011

(Refleksi Diri...ep5). Tacink~

KoRANGGGG.......
tau tak tadi ape yg berlaku?????
 isk2.... korg slalu x rasa korg x cukup duit....
korg slalu x rasa korg asyik nk beli henset baru je.. nk yg gempak2 je...
korg slalu x rasa asyik nk makan fastfood je??? huuuuuu



nk dijadikan cite kan, td aku ngan kawan2 g la makan kt kafe 12th, tgh aku tunggu nasi goreng belacan aku siap, si Azmi ni tegur aku... dia tgk kt order atas meja tu tulis ' Nasi putih separuh & telur dadar'.... aku x pasan pape, then si azmi ni ckp " Apis, mst org ni xde duit kan, sian dia, tu yg dia beli nasi pun separuh, ngan telu dadar".

ERKKKK< sentap gila! masalahnya empunya order tu depan aku.... bila aku tgk dia, arghhhhhhh, siannye dia... dia indian, tp aku x rasa dia mmg nk berdiet. huhu, aku cm, tetiba sedey...... motif?

yela, kita kadang2 kalo x makan ayam je kt dewan makan (5th kan ada dewan makan), mula la meronggeng nk makan kt kedai luar.

even dah makan petang tu, lepas kelas malam kol 10 pon still nk g makan KFC PJ. dah la skali g KFC x sah kalo RM14 ++.... isk2...

then, kalo kat fakulti mase siang2, mmg burn la makan tengahari kt kolej, sbb x sempat balik... so 'terpaksa' la melantak kt kafe fakulti je... walaupunnnnnnn:

apis, ko ada motor tau. kira bleh rushing jgk la utk balik makan kt kolej... tp ada sesetgh org yg xde motor or transport (nak harap shuttle bus, hauk la kannn) pun snggup balik utk makan makanan yg dah dibayar tu, walo pack jadual cmne pun, x pun tahan je la utk x makan tengahari... tapi kao????

huaaaaaaa, sedeynye.... slalu gak rasa aku xde duit... upenya ada lg org yg susah tp x nak show off je... hurmmm... moga sama2 senang di kemudian hari...
(tp still mls nk rushing balik kolej makan tgh hari...)

Sunday, March 20, 2011

(Refleksi Diri...ep4). SIGN versi Lelaki... Kontroversi.....

Arghhhhhh!!!!
Banyak da ni pendam neyyyy... sabau je la...
isk2...
penat sgt!
penat ngan ape pon x tau la....
baru habis dinner kolej,.
kontroversi lagi... haisyh...
sedey nye.....

cmne nk stat kisah luahan hati ney ek??? aiyarkk!
huargh~
btw, lepas je abis feseni 2011 (aduss, x update lg entry ttg feseni, nnt ye... huhu) trus ngan dinner kolej. of coz ada slot utk aku n frenz perform mlm tu.. huhu sblum tu, korg penah tgk x vid tarian neh..
 

dan juga versi nehhh:

 so, ape kah klu nye.. hehe.... sempena Malam Penghargaan Dayasari Kolej Kediaman Kelima UM, kitorg try utk perform SIGN versi lelaki mase majlis tu sbgai opening.. penat tau fight smpai 3 pagi.. alasan master, sbb laki x sesuei gune kipas... aiyark.. (dlm hati, mmg la kan... FYI, kitorg miming lagu pompuan sebenarnya, dan sume dancers adalah laki... 4 org) so, pujuk punya pujuk... dgn bersyarat...
1-jgn terlau over!
2- jgn ada pegang2... (sah2 la part aku tuh.. si rapper adoyai)

yg xleh blah, kalo kitorg berkeras nk gune kipas, dia kata xyah perform. bek panggil dak koir... aku tergelak... logik ke x, ko nk suh bdk koir yg seramai 33 org, perform mlm dinner, tanpa latihan, trus on stage lepas x sampai 24 jam diberitahu.... kitorg yg bdk tarian 10 org ni pun, sorg x nak sume trus xnak perform.... hurm,. so proceed je la kan...

so korg nk tgk x versi kitorg????? haha xley2... eksklusif sgt... sgt bermotifkan gay! huhu nnt la ek, aku upload.. skang aku nk cite dan menjelaskan keadaan yg kusut dlm sanubari neyy.. sentap la jugak, ada junior yg post kt fb, opening performance bermotifkan gay~ haha gelak gulin2 (sengaja x nk letak huruf g)

rasional performance tu, the most importance things: persembahan ni adalah berbentuk 'teasing performance' iaitu ejekan dan lawak....  kitorg mmg bukan nk serius nk jd girly pun, juz buat step yg ada dlm video, then perform live... kita tau skang kan musim k-pop, so mlm tu mst nk have fun. miming lagu pompuan, step kipas cm dalam video tu, kalo laki buat, msti org cam tergelak kan... yes! mmg itu pun motifnye.. biar la nk gelak ke ape... sbb namapun performance kan...kalo ada org bleh terima 'NOBODY' versi lelaki, tp knapa x 'SIGN' versi laki.. walopun.... haha sedey je... xdela, maksud aku, performance ni mcm maen2 je... starting kot, x kan nak something heavy? starting nk koir? even kalo nk kitorg perform tarian asli, bebudak palapes nk hadap ke???? haa...

so, nk korg buka mata la jgk.. aku bukan org yg slalu perform show sana sini... bukan la artistari yg terrer menari sume tarian bagai.. bukan performer pon... tp stakat tolong event org kan...  kita kena tau, ape yg ada mase on stage, itu bukanlah diri kita.... elow, even tarian asli, atas stage x pegang2 pompuan, kt luar ko mmg suci kudus ke x sentuh rapat ngan pompuan??? so tolong la... even performance tu peluk la laki sama laki pun, its juz a performance... terpulang pd org yg menilai, sbb seni tu subjektif! tp aku xdela ckp, seni tu menghalalkan segala2nya... cuma korg kena tau, dr segi performance yg sengaja nk melawak, jgn la amek serius... ataupun, "ko jeles x dpt join skali perform tarian bermotifkan gay????". haha.. x kan nk peluk pompuan kot.. harus kena ban! x kan nk pompuan bertudung menari cmtu kot, panas jugak nnt...so dats why, kitorg perform menda tu utk saje2 melawak.. ok.. dapat?
ni kureng clear. nnt kalo ade yg official aku upload ek... huhu men2 je~

hurm, satu lagi.. sblum korg2 komen, x kira negatif ke, puji memuji ke.. aku nk korg tau la ttg keadaan dorg yg perform mlm tu... "Kalau korg sendiri pun x sanggup korbankan malam dinner korg utk bermekap, kalo korg sendiri pun x willing utk jd bahan gelak org, penat rehearsal, dan on stage, tapi tau nk mengomen mencaci je, TAIK je la kan.." ko kena appreciate, usaha org len penat2 buat mcm2, kuar duit utk kostum, x tido sampai 3 4 pagi, belanja props dan sebagainya, sewa keta dan sebagainya, compare ngan kao yg dtg nek bas, lenggang lenggok, trus duduk kt kusi, tadah muka tgk ape yg terhidang... then mengomen... sedeh! perangai gitu.... len kali, ko yg ganti... buat majlis sendiri ok... aku bukan nk gaduh2... ni bercampur gak masalah2 len ni.. tu yg emosi... tp disebabkan ni entri ttg penjelasan kontroversi tu... so korg kena la hadap jgk... sori la sape2 yg terasa.... (aku pun ada terasa hati gak... ngan kata2 ramai org, x kira la yg kawan rapat ke x, tp xpe la.. suatu hari nnt mungkin kita akan sama2 berubah utk jaga mulut dan tingkah laku). so, nnt aku update video tarian kontroversi tu.. ingt tao, juz for fun.... kalo x leh terima, dinner taun depan aku buat makyong opening... hadap la 1/2 jam ko ngan dikir makyong tu... haha tata~


hamek! nk serius sgt... hadap la mamat macho 5th ngan makyong ni...

special thanks to:
Manager: Aima
Makeup: Lin azlin
dancer: azmi, aro, zuzu (walopun gayanya x ikhlas dan dipaksa2, sori la korg ek, aku dah malukan korg... sori sgt)
dan sume yg sentiasa sokong ape yg kitorg buat... btw, kalau ada salah silap, dtg dan tegur secara berhemah. bukan mengecam... ok~ tengs sume!

Tuesday, March 8, 2011

(Lakaran Kehidupan...ep.13)PrePost Feseni UM 2011... Taun ni Belajar berdikari...

Whoah!!
Taun ni sume buat last minute!!!
(korg, fyi actlly tarian2 bagai ni da lepas tau.. haha tp br nk post)

ok alkisahnya, taun ni mmg gaban mencari koreografer utk 5th... kitorg barisan senior ni, gigih menelefon banyak pihak la, nk dptkan koreografer... hinggakan pd suatu ketika, aku tercakap ngan Lin, " Lin, susah sgt kita koreograf sendiri je la... "... susah gile mencari org.. ko bayangkan, taun lepas latihan 3 (TIGA) bulan ko tau... taun ni dlm sebulan lebih sket, ko kena ajar budak freshie yg x penah menari, dan kena siapkan 2 (DUA) tarian, asli n kreatif,,.... mati laaa...

cari punya cari, teka la kan dpt sape.... tara.....

haaa, hamek ko! dpt si ariz ni ha...(arizzz sgt kann) tukang make up nye, kak syika...

mula2 jumpa kan, excited la jumpa org femes... tp sebenarnya, over gak la abg fariz neh.. (mati la kalo dia baca)

utk tarian asli, abg fariz suh kawan dia dr aswara ajarkan kitorg, coz dia pun kureng bab tarian asli neh.. so, yg saket kan~ dorg hengat budak dancers 5th neh mantap la, skali satu part tuh sume `bengkek` da.. suma tarik muka termasuk aku coz x dpt bwk zapin suara siam... aiyo... ko tau x, taun lepas bwk zapin malaysia yg plg basic tu pun 3 bulan tau blatih, neh zapin suara siam neh, dah la susah, (aku x penah2 buat zapin sabah sarawak neyyy)... harus la ke laut!

last2 da x tahan, slow talk ngan bg fariz suh gtau jabar(koreo asli, dah la muda dr aku kot... umo 19!!! demmm) kitorg x larat bwk zapin tu... so dia pun tukar zapin tingkah talu.. tenang sket la kan... satu lagi bawak tarian joget...

masuk ke part suam:
taun ni, kitorg diberi kebebasan utk tentukan pakaian sendiri.. hado jugak la kan.. sumenye buta seni... so gugel je la usha nk pkai kaler ape... gigih tau cr kain utk jahit baju pompuan, tempah kt kampung aku RM20 je tau!! aima siap beli mesin jahit mini lg utk nk jahit kain2 n kostum tarian kreatif.. huarghh! sume buat sendiri tao~ best tp amat penat~~~ so inilah hasilnya::::::::
maka terhasillah ilham kaler merah n purple... haha idea bersama...

Part sedikit panas:

haa part neh, mase dah habis pola lantai bagai da... tetiba sentap jap sbb tkut disqualified... sbb tarian kitorg taun ni mmg buat lain sket.. xpenah org buat kt feseni, Joget-Zapin-Joget,, so kitorg buat apit la kan... tapi x diterima kt UM ni... huhu x pe next time buat len plak ek.. wokeh...

utk tarian kreatif, kitorg buat tarian dr PAHANG!! oh yeah!! huhu
br la abg fariz yg ajar.. dia ni cool jek.. tp time dia sentap aku x dtg latihan... muahaha.. selamat la kan... tarian kreatif, si Aro budak pusat kebajikan eh, silap, budak pusat sukan, jad DIVA tergebuz.... dah dia je mampu berstunt2 bagai.. hamek la ko aro kan.. haha

ok la.. aku x mo share pic2 lg... sbb ni br prepost katanyaaaa... entri ttp nk meletop walopun keputusannya...... haha
kisah pulak kan... yg penting enjoy... tunggu tau next entri, ni dah prepost, so next neh, letak nama ape ek? real post kah??? huhu

(Satzim`s Highlight...ep.8) Festival Seni 2010/2011 akhirnya berlangsung!

Wah, lama kan x hapdet.. sebenarnya, bnyak yg nk di hapdet ney, tp bz nak mati da sem ni... sume menda ke laut... alkisahnya, selepas tum tang tum tang! berlangsung la jgk feseni 2011 neh.. walopun padat gile UM ngan segala macam xtvt.. dah la sem ni pendek kan, sume xtvt sumbat sem ni... pening la jgk~

btw, Tahun ni masih berada di Kolej Kediaman Kelima, UM.. dan masih utuh bertanding sbg wakil residen 5th college... walopun....  disebaliknya kan.... sedeh!

Aku x tau sape, pengarah feseni 5th taon ni... sbb taun ni ala2 kontroversi memanjang pd team2 feseni.. sume kisah ada, panas punggung, panas telinga, sentap menyentap sesama sekretariat, hal syurga neraka pun timbul taun neyyyy..... haaa sape la ketuanya kt 5th neh??? haha

aku xmau cite panjang kt entri ney... sbb aku akan menggoreng2 isu2 hot pd entri2 yg akan aku post kejap je lg,.. ni mukadimah la kan setelah lama x updet! bz amatzzz~ (kalo la bz terhadap study bleh tahan cm neyyy) huhu

Agak terlambat, tp masih ada acara yang boleh anda dtg sokong.. pastinya manifestasi puisi... pop band pon menarik! dan pastinya Malam Juara2!!! tapi nan hado! taun ni x beraksi kt malam juara2... paham2 la kan... haha cite lebey2, next entri k!

Random Posts