Wednesday, May 9, 2012

(Refleksi Diri...ep.9) Saya Penatlah Berpung Pang Pung Pang!!!!

Salammmm~
Tetibe je kan, dah lama x update... tup2 update trus dgn template baru... dgn entry penat! hoho
Cmne ngan template baru blog I skang? ok tak? Bukan ape, sebelum ni ada yg mengkritik aku blog aku dgn layout lama tu serabut n fancy sgt.. tulisan pun fancy,... sume nk fancy, letih la... katanyaaaaa...

so, skang meh aku tukar.. simple je.. plus seiring dgn kedewasaan aku la kan... warna hitam? sbb suke hati la~ haha

okeh, berbalik ttg tajuk entry kali ni.. kalo nak cite penat ni, sume benda la jadi penat... penat study, pojek, event bagai la... tapi x nak la cite tu sume... aku juz nak citer ttg penat nga karenah orang... Of coz aku ada hak jugak nk membebel kan, kalo org len guna twidder, facebook, dan aku seblum ni pun mmg guna facebok pun utk laser2 n luar perasaan, skang jadi dah malas... bukan ape, takut org len baca, org len yg terasa... maklum la aku ni xde la baik sgt...

alkisahnya, berlaku ape tak tahu, ape yg disampaikan kpd seseorg ni apa yg aku buat pada dia pun aku x tau la... tapi, nak x nak, terpaksa admit melenting dia mmg lain mcm... dah terkena skali, sampai kena carut kt facebook... boleh tahan jugak la... kan... aku sebolehnya x nak terasakan diri atas segala status yg beliau buat tu ditujukan kpd aku. Dah cuba sepositif boleh... tapi tak tau la... makin lama makin mengancam pulak ayat2 dia kan... so, aku mls la nk tambah api komen2 kt status dia... sabar je la.. bwk ke tempat len.. aku x rasa blog aku ni ramai org baca... so, slamat kot kalau aku campak semua benda x guna tu kat sini..

Penat semestinya, sebelum apa2, ni ada assumption aku.. aku xtau kalau aku salah teka ke, menda tu dihala kt org len, tapi aku yg terasa,... atau mmg betol ditujukan kat aku... so, skali lg, segala isi entri ni adalah sebagai aku yg terasa akulah orgnya... haha matilah org yg xde klu nak tau sape beliau ini...

Kalau betollah aku yg dimaksudkan, buat je ape yang korg rasa korg patut buat... nak remove frens ke, nak lupakan aku sbg kwn ke, or whatsoever lah... aku bukanlah ckp yg aku x kisah ko nk buang kwn ape pun~ tapi itu hak korg memilih kawan terbaik, serta kwn yg mampu membimbing korg menjadi lebih baik.. thats it! so bagi aku, x perlu la korg nak pung pang pung pang, ala2 mintak simpati, status itu ini, madah cili x becilinya... x payah... nk remove, remove.. so, that, aku paham, aku lah org nya... dan, aku pun x kan nk terkejar2 lagi kan.. itu belum selak tempat lain yang di pung pang pung pang kan oleh beliau.. aku malas da... penat! kang lagi sakit hati ada la... so biar la, dia nk pung pang pun, dia ada kwn yg baik utk membimbing dia...

Orang slalu ckp, dlm dunia ni ada hukum karma... ops, dosa x kalau percaya ni? xpe, ikut peribahasa melayu, "Berani buat, berani la tanggung". lebih kurang je kot... kalau ko brani ckp blakang or whatsoever, hope brani la jugak kalau korg dicakp belakangkan oleh org len".. boleh? haha kan... sama la jugak, kepada yg buat2 cerita ke, sampaikan cerita penambah perisa ke, jgn bimbang, anda harus sedia dan berani tanggung ape yang akan berlaku di masa mendatang...

Random Posts