Wednesday, June 24, 2009

(kuis2 memori lalu ep3); camner aku kenal kwn2 aku?



hehe, sir fakha baru je komen story 1st td. bukan pe, bile dah besar ni( besar matang bukan besar saiz badan tau, sensitif!), bile ingat cite2 dulu, agak xcited gak la.
neway, camner aku bleh bknalan ngan aizat, noha? segalanya bermula apabila aizat dulu tegur aku kt depan dobi blok d. mase tu dlm mgu orentasi lg la….





(ada ke patut tgh mlm kena pakai uniform skolah) punya la sakit ati. dlm seminggu tu mmg konfem bukan aku je yg tak basuh baju, ramai gak la pakai baju kepam, then aizat tgka ku dpn dobi sorang diri pun dgn gaya ala2 azwan ali, dia egur.”hye bleh bknalan.?”… haha aku ok je kan. sbub aku bkn sombong. then stat dr situ aizat banyak la borak2 ngan aku…. bile time homseick ker…. dia la menenangkan aku…
ttg kisah laen, aizat ni nampak je baik, tapi dia gak la batu api antara aku ngan noha, aku gaduh ngan noha.aku ejek dia negrito, yerla kan, bibir dia tebal cam org negro je, mmg sesuai sgt la…. aizat pun melaga2kan kitorang. tapi aku tau aizat skang da jd baik…huhu (baik la sgt) alimah jugak la.. haha.
tapi best la… kalo ikut aku nk letak pic kitorang zaman dulu2, tapi tak bkesempatan la. kalo tak mst tak caya aku smstnya dah kempis n kurus… hua2. sian nama aiman tak ditaip. aiman satu kelas ngan aku maser f1. ehe skit je capub nama aiman. xleh banyak2…

(kuis2 memori lalu ep.2); kengkawan maser f1




dulu aku dapat kelas 1 al khindi( tak tau khindi or kindi) wat ever… huhu
guru kelas mmg gempak abis, cegu norol hida n sir fakha… kelas kitorang adlh kelas yg plg best kot…huhu sbub pe, sbub kelas kitorang satu2nya ada baju kelas. x mcm 1 razi tu kan, gempak je lebih, baju klas ader dlm loker bilik guru, padahal takder pon.. haha tu sume berkat krajinan sir fakha yg rajin…
aku ingat lg satu hari ahad, dak klas kitorang, dipanggil utk satu sesi ‘luah perasaan’… haha lawak tol. so mase tu memasing meluahkan perasaan terhadap org lain kalo2 ader x puas hati or anything la…. lawak gile dowh!
peristiwa len yg aku takleh lupe, aku dibebel cikgu BI kesayangan aku, teacher norani sulaiman. alkisahnya, dia bg handout, then suh anta, faiz pendek tak siap lagi, then dia pinjam aku punye jap. tetibe t. nora pgl nama aku tuk anta tapi aku lmbt sket sbub tgu si faiz. so mmg tak smpat nk staple la..pastu aku pusing belakang nk pinjam stapler, antara ayat yg kuar dr t. nora “awk letak otak kt maner? kat buntut ke?"aku rase sbub dia nmpak buntut aku mser aku pusing blakang)” haha. adoi hampeh tol faiz, tak pasal2 aku kena1. tapi yg penting bukan aku je la.. ramai lagi sbenarnya yg kena… haha

Thursday, June 18, 2009

(kuis2 memori lalu ep.1); starting from f1


huhu, saje nk share ape yg aku penah lalui..

ingat lagi ari first aku datang semesta, 8 januari 2003. isk2 mmg homesick gile bab…

aku kalo bleh mmg xnak masuk situ… tak penah duk asrama, tetibe nk duk hostel.. argh tensionnyer. tapi aku dipaksa gak la msuk situ. dengan naik keta proton iswara kaler hijau, abg aku yg bawak, aku mmg sakit ati coz dia mmg sengaja sakitkan ati aku. dia pasang lagu2 feveret dalam keta sbub dia ckp kt hostel nnt x dpt dgr da… (mase tu, xtau lg ape yg bleh n xbleh dibawak).

masuk je kawasan skul, aku semakin tak keruan. bencinya pada skul ni.xtau la nape… then disambut la sorang mamat ni aka abg angkat aku. name dia per ek? erm…. izuddin helmi kot. dia baik la… not so bad… memulakan hari kat smsta mmg mnyeksakan diri. aku still igt insan bernama, najhi, ape name anak julfekar(komposer lagu tu) tak igt la plak, tapi prangai dia mmg siot skit la…. haha then yg pendek2 tu nama dia bad umah musy, dia pun kengkadang mmg membuatkan aku sakit ati gak. haha…. ada ke patut kalo lepas lontar peluru sukantara dia belanja rm10 je? tak berbaloi tol… bazir tenaga aku je… huhu.. then byk lg la peristiwa yg ‘menarik’ mase f1.

cegu norol hida slalu kata dulu aku homesick, tapi aku tak sure la plak bile aku luah prasaan kt dia???? haha, tapi penah la nangis depan sorang cikgu ni.. sbub mmh omsick gile maser t..tetibe air mata meleleh je ….

Random Posts