Friday, July 30, 2010

(Satzim's Hotspot...ep.7) Pelajar PASUM Meninggal, Jatuh dari Balkoni Tingkat 5, KK12. UM

Hari ni satu tragedi berlaku...
Aku sebenarnya odw nk g 12th juga Kolej Kediaman Raja Dr Nazrin Shah,  nk tampal iklan kuih raya aku... then singgah kt bilik slim, tetibe zamil dtg membwa berita yg dia br balik dr tgk kes kematian kt 12th.. so apa lagi bergegas la aku selaku reporter x rasmi ke 12th.

Bile aku sampai, polis da tutup mayat ngan plastik da. Mangsa, Zulkhairi Azmi bin Md Bukhari, 19 tahun dipercayai dia cuba nk masuk bilik dia ikut balkoni blakang bilik (tingkat 5), tp ada sumber kata dia penah wat da sebelum ni, cuma diz time dia x pakai spec, so terjatuh.

12th college, mmg kolej paling tinggi kot kt UM. so, kawasan tu dekat ngan cafe. org ckp, dorg dengar mcm bunyi benda jatuh.... then sume tergamam bila tgk arwah jatuh...
lagi gambar>>

Saturday, July 24, 2010

(Satzim' s Highlight...ep.3) Biskut feveret aku... Anda Mau?

Taraaa... ha, entri kali ni still nk promote ttg kuih raya... Bukan pe, kuih raya yg aku dah try ni sedap seyh.. haa.. kalo x caya, layan dulu pic ni>>>
erm.. ni br 3 jenis... blum lg jenis2 lain... kalo korg nk tgk jenis2 len, sila ke Cendana Cookie.
Ketiga2 cookies ni aku ske, n yg paling aku suke B8. Double Chocolate (yang 3 ketul kanan bawah)..
Kalo x caya sedap ke x, tanya Sham. Dia da try biskut ni..

Next, aku ske yg B64.Fancy Donut (yg wajah mcm donut tu la)... Biskut ni kiut kan... lain dr yg laen... Even rupanya kelihatan sgt unik, tp rasa pon ttp mantop! Sham pon da rasa gak... 

Dan yg satu lg tu B78. Sweet Heart Almond. Yg ni rasa chocolate putih... pergh... 
sedap seyh...kita tgk pic lg...>

Thursday, July 22, 2010

(Satzim' s Highlight...ep.2) Cendana Cookies Untuk Anda Di Area Universiti Malaya, Kerinchi, Vista Angkasa, Pantai Dalam.

Hai sume!!! Buat korang yg stay kt Kampus UM, atau dkt ngan area UM ni, jgn lepas kan peluang beli buah tangan utk famili korg di kampung.
Alkisahnya, Aidilfitri kian menjelma. jadi dalam melengkapkan persediaan utk ibadah puasa, jgn di lupa persediaan utk hari Raya yg akan tiba. So, jom beli kuih raya ngan Cendana Cookies. Harga pon berpatutan. Plus, banyak pilihan....


Apa kata, setiap dr korang khasnya student UM, beli at least satu la kuih utk famili utk raya, ada la jgk buah tgn kan... tp jgn bimbang, kualiti kuih raya ni tip top! n siap ada promosi istemewa lg.. antaranya:

Khas untuk pelanggan Cendana Cookie, dengan setiap pembelian 8 balang dan ke atas akan mendapat diskaun RM10*!!!

belian 16 balang layak mendapat diskaun bernilai RM30*!!!

pakat dengan kawan2, Jom beli ramai-ramai!

Kalo korg student UM plak, haa... ni ada diskaun lg...

Sunday, July 11, 2010

(Kurasakan Sekarang...ep.15) aku ingin ke mood itu~

hwargh!!!...
okey anda sume, skang sy sedang bersiaran secara langsung dr lokasi baru ---> bilik baru dgn dekorasi susun atur yg baru...

erm, baru check in kolej ni.. still dpt stay kolej kelima, dpt duk blok yg sma lagi, also aras yg sama lg dgn bilik taun lepas.... tp dgn nombor bilik yg berlainan... \

haruslah... sbb fes yer duk 4 org sebilik, tp da seken yer ni dpt 2 org sebilik... hope pt study dgn gigih lg... haha
pic ni aku gugel... cam ada persamaan je ngan hidup baru aku.. haha loker dia ebey kurang ngan loker kayu bilik baru aku ni.... isk x penah dpt loker kayu cenggini.. tetiba plak hilang satu kayu divider dlm loker tu.. haisyh... tp yg paling berbza pic ni ngan realiti, perut mamat tu x sama ngan perut aku.. haha~

wokey, mood skang, aku nk sgt berada dlm keadaan seperti ketika entri di post kan...ketakutan dan kecemasan

nape?

sebab aku x sabar nk abis exam n berganjak ke sem seterusnye... huhu lambat seyh... aku nk cuti smula... isk2.. (baru balik dr umah, da nk cuti smula)...

tp still sedey, lepas ni x dpt cuti sem panajng2 da.. harus kena cover dgn short sem.. argh... hanya utk degree~

nway. nk ngadu ni... lapau seyh... bukan pe, td g mkn kt DM makanannya, membuatkan aku insaf dan menyesal kerana x mkn puas a..k.a cube diet2 mase kt umah.. sesal~

Monday, July 5, 2010

(Glamorama...ep.8) Demam Drama Korea. My girl, Full House, Sassy Girl dan seterusnya... hingga masuk mimpi... haha~

Huh, lame x update... hari ni nk cite ttg penyakit aku ni..
hihi,
'Demam drama Korea'...

peh, mesti Aima n Sham gelak2kan aku, koz aku ter'outdated' dgn kedemaman ini. padahal dorg da lama kebah pun.. tp aku br nk start... siot je...
rate: 4.5/5

wokey, alkisahnya, aku br je ter'addicted' ngan drama2 korea ni. ni sume disebabkan si Frank azri la yg bg pinjam external dia kt aku mase time final exam sem lepas. first2, aku tgk Full House. ketagih seyh, lepas satu, satu episod nk tgk, then study pon tah ke mana.. last2, habih je exam trus bls dendam.. org ajak kuar, aku x join juz duk dlm bilik je smpai 2-3 pagi..

bila kt umah, sambung ngan cite Sassy Girl. adoyai, lg la terbuai2.. haha.. abih cite tu sambung ngan cite My Girl. lama berehat sbb x sempat copy movie bnyak2, then aku g umah kwn aku kt kl, copy lg drama2 dr dia... then smbung tgk cite Boys over Flower n Oh My Lady.
 rate: 4.89/5 
(best la cite ni, koz hero tu muda cam aku)
 
rate: 4.899/5 
(haha, cite ni mula2 aku x ske ngan heroin ni sbb gaban sgt. tp lama2 lyn je la.. ske part cameo sassy girl mase ending tu..)
 rate: 4.967/5
(hurm cite ni agak padat.. cewah. x tau nape kwn2 aku xske cite ni, tp pd aku ok je.. cume, endingnye flat sgt... geram aku.. tu je yg spoiler. haisyh)
rate: 4.48/5
( cite ni terlalu slow pd aku... cume bergantung pd hero yg hot je.. tp mmg slow gak la... episod tgh2 br stat panas... tp boleh layan la jugak..)

skang, aku tgh layan Personal Taste...


aku penah  kena marah ngan mak aku coz asyik terperap dlm bilik je... sebabnye...

Random Posts