Saturday, June 4, 2016

Biz Trip Turkey - Samsung Forum 2015

Oh yeahh!

Im the lucky one!!!
Btw, kerja kat company ini sgt mencabar.
Kiranya, kalau nk survive kena la pandai2 mengampu... yes, some people panggil ampu ni sebagai 'menjilat'. Disebabkan aku xde la menjilat, so aku x terasa! hahaha

So, kisahnya, nk bercerita tentang Bussiness Trip iols ke Turkey.
Daha lama dah... bulan January 2015. Lebih stahun da kottt.... haa.. mampu ke korg pending lama2 cenggini.











Wokeh...as a very well known manufacturer, SAMSUNG annually will held at least 3 mega forum,  just to inttroduce our new product launching to worldwide buyer and consumer.

As for 2015, for this year SAMSUNG marketing side decided to having this so called SAMSUNG FORUM at three main location, which are:
i- Antalya, Turkey
ii- Bangkok, Thailand
iii- Monaco

And, me as a JUNIOR ENGINEER being selected by my management, to participate in SAMSUNG Forum, Antalya Turkey...

Ehh, penat laa susun ayat speaking.. meh tkr mode balik.. haha
Btw,to be frank, masa kena pergi tu, bos aku bgtau 2 minggu sebelum  ok! aku dah booking vacation ke Hatyai!!! same date! pastu dapat offer gi Turkey... gilerr tak nak??

Tapi cuak, sebab ni first time g oversea sorang2.

Jom layan gambar dulu...







New Chapter After a Longgggg Time 2016!

Assalammualikum semua...

After a very long time, Im back!!

Macam la ada peminat tunggu nak baca blog ni kan.
Nevermind, skang ni tengah semangat nk hapdet blog balik.

You will see, nnt mesti mencanak naik views blog ni..
(konfiden!!)

Btw, a new chapter in my life, selepas entry terdahulu..
Now im a man with a stable career. Stable kerrr?

Just nak bagitau, iols skang keja sebagai jurutera. haaa, kalo kecik2 dulu, jurutera tu mcm kerjaya top 2 dalam hidup insan mukabumi.. katanya dgn menjadi jurutera, maka hidup senang lenang!

Dan iols antara insan2 yg masih hidup yg terpedaya dgn ajaran sesat itu!

Walaubagaimanapun, next2 entry, sikit2 aku akan citer ttg working life ni.
Giler x kencang kan, jurutera kompeni top in the world katanya...

walopunnnnn....


Ok, nak move on ke next entry... zassss

Random Posts