Wednesday, May 9, 2012

(Refleksi Diri...ep.9) Saya Penatlah Berpung Pang Pung Pang!!!!

Salammmm~
Tetibe je kan, dah lama x update... tup2 update trus dgn template baru... dgn entry penat! hoho
Cmne ngan template baru blog I skang? ok tak? Bukan ape, sebelum ni ada yg mengkritik aku blog aku dgn layout lama tu serabut n fancy sgt.. tulisan pun fancy,... sume nk fancy, letih la... katanyaaaaa...

so, skang meh aku tukar.. simple je.. plus seiring dgn kedewasaan aku la kan... warna hitam? sbb suke hati la~ haha

okeh, berbalik ttg tajuk entry kali ni.. kalo nak cite penat ni, sume benda la jadi penat... penat study, pojek, event bagai la... tapi x nak la cite tu sume... aku juz nak citer ttg penat nga karenah orang... Of coz aku ada hak jugak nk membebel kan, kalo org len guna twidder, facebook, dan aku seblum ni pun mmg guna facebok pun utk laser2 n luar perasaan, skang jadi dah malas... bukan ape, takut org len baca, org len yg terasa... maklum la aku ni xde la baik sgt...

alkisahnya, berlaku ape tak tahu, ape yg disampaikan kpd seseorg ni apa yg aku buat pada dia pun aku x tau la... tapi, nak x nak, terpaksa admit melenting dia mmg lain mcm... dah terkena skali, sampai kena carut kt facebook... boleh tahan jugak la... kan... aku sebolehnya x nak terasakan diri atas segala status yg beliau buat tu ditujukan kpd aku. Dah cuba sepositif boleh... tapi tak tau la... makin lama makin mengancam pulak ayat2 dia kan... so, aku mls la nk tambah api komen2 kt status dia... sabar je la.. bwk ke tempat len.. aku x rasa blog aku ni ramai org baca... so, slamat kot kalau aku campak semua benda x guna tu kat sini..

Penat semestinya, sebelum apa2, ni ada assumption aku.. aku xtau kalau aku salah teka ke, menda tu dihala kt org len, tapi aku yg terasa,... atau mmg betol ditujukan kat aku... so, skali lg, segala isi entri ni adalah sebagai aku yg terasa akulah orgnya... haha matilah org yg xde klu nak tau sape beliau ini...

Kalau betollah aku yg dimaksudkan, buat je ape yang korg rasa korg patut buat... nak remove frens ke, nak lupakan aku sbg kwn ke, or whatsoever lah... aku bukanlah ckp yg aku x kisah ko nk buang kwn ape pun~ tapi itu hak korg memilih kawan terbaik, serta kwn yg mampu membimbing korg menjadi lebih baik.. thats it! so bagi aku, x perlu la korg nak pung pang pung pang, ala2 mintak simpati, status itu ini, madah cili x becilinya... x payah... nk remove, remove.. so, that, aku paham, aku lah org nya... dan, aku pun x kan nk terkejar2 lagi kan.. itu belum selak tempat lain yang di pung pang pung pang kan oleh beliau.. aku malas da... penat! kang lagi sakit hati ada la... so biar la, dia nk pung pang pun, dia ada kwn yg baik utk membimbing dia...

Orang slalu ckp, dlm dunia ni ada hukum karma... ops, dosa x kalau percaya ni? xpe, ikut peribahasa melayu, "Berani buat, berani la tanggung". lebih kurang je kot... kalau ko brani ckp blakang or whatsoever, hope brani la jugak kalau korg dicakp belakangkan oleh org len".. boleh? haha kan... sama la jugak, kepada yg buat2 cerita ke, sampaikan cerita penambah perisa ke, jgn bimbang, anda harus sedia dan berani tanggung ape yang akan berlaku di masa mendatang...


huhu... berkaitan perkara letih ni... letih! memang letih! so, dats why la aku dah mls melayan.. so kalau ko baca, x pun kalau ada kwn ko yg baik bgtau ko aku update entry ni utk ko, meh aku bgtau respon aku.. aku harus terima ape yg ko nak buat.. nak remove aku, remove je. xperlu kecoh2... ok? dan aku terima kalau2 ko ada kutuk aku kt blakang sbb aku pun ada ckp2 blakang.. tapi ko kena ingat, ko harus terima kalau ada org ckp belakang ttg ko, sebab ko pun pernah ckp belakang ttg org... adoiii~ aku x larat nk elak kisah2 pung pang ko... honestly, of coz aku respect ko sbg org yg lg tua, tp x boleh terima la time skarang ni,... x mcm tua dr aku pun... yelah, manusia biasa, so, terima jelah baik buruk.. paling tidak, aku belajar untuk kurangkan bercakap belakang x kira tentang sapa2 pun, sbb mungkin awal pagi ni aku bersama si A mengutuk si B. Mungkin juga Si A ni berlakon konon2 mengutuk sama2, tapi sebenarnya dia skadar ingin buat bahan lalu disampaikan kpd si B. Mungkin jugak si B yang aku kutuk tu suatu hari nanti aku lebih rapat dgn dia. sape tau?

banyak sgt kemungkinan. jadi,  since kau pun dah ada kawan yg baik, baguslah.. moga kau menjadi lebih baik. apa2 pun, dr aku, sorry la kalau ada salah silap. halalkan mkn minum aku, kot2 ada terhutang bgtau la... aku pun x kisah kalau ko ada apa2 ngan aku... jgn rasa serba salah. teruskan je.. cuma satu, bg aku susah nak kenal kwn, dan susah jugak nak lupakan kawan, walau benci/sakit/makan hati cmne pun... sebab bagi aku, aku takut nak cakap hari ni kita xperlukan ko, tetiba esok lusa, tahun depan, 10, 20, 30 tahun akan dtg, aku perlu mintak tolong dari ko ke,.. so semua tu aku x tau ape yg akan berlaku... apa2 pun.. pilihan dan fikiran masing2... dan, x perlu la nak kecoh2 ngan kwn baik ko skang, bla bla bla, ttg ko sakit hati ngan kwn ko yg ni, sbb aku takut ko jd cm aku, nnt dia plak akan benci kt ko... kannnnn~

hidup mesti diteruskan!!! yeah!

No comments:

Random Posts