Tuesday, March 8, 2011

(Lakaran Kehidupan...ep.13)PrePost Feseni UM 2011... Taun ni Belajar berdikari...

Whoah!!
Taun ni sume buat last minute!!!
(korg, fyi actlly tarian2 bagai ni da lepas tau.. haha tp br nk post)

ok alkisahnya, taun ni mmg gaban mencari koreografer utk 5th... kitorg barisan senior ni, gigih menelefon banyak pihak la, nk dptkan koreografer... hinggakan pd suatu ketika, aku tercakap ngan Lin, " Lin, susah sgt kita koreograf sendiri je la... "... susah gile mencari org.. ko bayangkan, taun lepas latihan 3 (TIGA) bulan ko tau... taun ni dlm sebulan lebih sket, ko kena ajar budak freshie yg x penah menari, dan kena siapkan 2 (DUA) tarian, asli n kreatif,,.... mati laaa...

cari punya cari, teka la kan dpt sape.... tara.....

haaa, hamek ko! dpt si ariz ni ha...(arizzz sgt kann) tukang make up nye, kak syika...

mula2 jumpa kan, excited la jumpa org femes... tp sebenarnya, over gak la abg fariz neh.. (mati la kalo dia baca)

utk tarian asli, abg fariz suh kawan dia dr aswara ajarkan kitorg, coz dia pun kureng bab tarian asli neh.. so, yg saket kan~ dorg hengat budak dancers 5th neh mantap la, skali satu part tuh sume `bengkek` da.. suma tarik muka termasuk aku coz x dpt bwk zapin suara siam... aiyo... ko tau x, taun lepas bwk zapin malaysia yg plg basic tu pun 3 bulan tau blatih, neh zapin suara siam neh, dah la susah, (aku x penah2 buat zapin sabah sarawak neyyy)... harus la ke laut!

last2 da x tahan, slow talk ngan bg fariz suh gtau jabar(koreo asli, dah la muda dr aku kot... umo 19!!! demmm) kitorg x larat bwk zapin tu... so dia pun tukar zapin tingkah talu.. tenang sket la kan... satu lagi bawak tarian joget...

masuk ke part suam:
taun ni, kitorg diberi kebebasan utk tentukan pakaian sendiri.. hado jugak la kan.. sumenye buta seni... so gugel je la usha nk pkai kaler ape... gigih tau cr kain utk jahit baju pompuan, tempah kt kampung aku RM20 je tau!! aima siap beli mesin jahit mini lg utk nk jahit kain2 n kostum tarian kreatif.. huarghh! sume buat sendiri tao~ best tp amat penat~~~ so inilah hasilnya::::::::
maka terhasillah ilham kaler merah n purple... haha idea bersama...

Part sedikit panas:

haa part neh, mase dah habis pola lantai bagai da... tetiba sentap jap sbb tkut disqualified... sbb tarian kitorg taun ni mmg buat lain sket.. xpenah org buat kt feseni, Joget-Zapin-Joget,, so kitorg buat apit la kan... tapi x diterima kt UM ni... huhu x pe next time buat len plak ek.. wokeh...

utk tarian kreatif, kitorg buat tarian dr PAHANG!! oh yeah!! huhu
br la abg fariz yg ajar.. dia ni cool jek.. tp time dia sentap aku x dtg latihan... muahaha.. selamat la kan... tarian kreatif, si Aro budak pusat kebajikan eh, silap, budak pusat sukan, jad DIVA tergebuz.... dah dia je mampu berstunt2 bagai.. hamek la ko aro kan.. haha

ok la.. aku x mo share pic2 lg... sbb ni br prepost katanyaaaa... entri ttp nk meletop walopun keputusannya...... haha
kisah pulak kan... yg penting enjoy... tunggu tau next entri, ni dah prepost, so next neh, letak nama ape ek? real post kah??? huhu

No comments:

Random Posts