Sunday, March 20, 2011

(Refleksi Diri...ep4). SIGN versi Lelaki... Kontroversi.....

Arghhhhhh!!!!
Banyak da ni pendam neyyyy... sabau je la...
isk2...
penat sgt!
penat ngan ape pon x tau la....
baru habis dinner kolej,.
kontroversi lagi... haisyh...
sedey nye.....

cmne nk stat kisah luahan hati ney ek??? aiyarkk!
huargh~
btw, lepas je abis feseni 2011 (aduss, x update lg entry ttg feseni, nnt ye... huhu) trus ngan dinner kolej. of coz ada slot utk aku n frenz perform mlm tu.. huhu sblum tu, korg penah tgk x vid tarian neh..
 

dan juga versi nehhh:

 so, ape kah klu nye.. hehe.... sempena Malam Penghargaan Dayasari Kolej Kediaman Kelima UM, kitorg try utk perform SIGN versi lelaki mase majlis tu sbgai opening.. penat tau fight smpai 3 pagi.. alasan master, sbb laki x sesuei gune kipas... aiyark.. (dlm hati, mmg la kan... FYI, kitorg miming lagu pompuan sebenarnya, dan sume dancers adalah laki... 4 org) so, pujuk punya pujuk... dgn bersyarat...
1-jgn terlau over!
2- jgn ada pegang2... (sah2 la part aku tuh.. si rapper adoyai)

yg xleh blah, kalo kitorg berkeras nk gune kipas, dia kata xyah perform. bek panggil dak koir... aku tergelak... logik ke x, ko nk suh bdk koir yg seramai 33 org, perform mlm dinner, tanpa latihan, trus on stage lepas x sampai 24 jam diberitahu.... kitorg yg bdk tarian 10 org ni pun, sorg x nak sume trus xnak perform.... hurm,. so proceed je la kan...

so korg nk tgk x versi kitorg????? haha xley2... eksklusif sgt... sgt bermotifkan gay! huhu nnt la ek, aku upload.. skang aku nk cite dan menjelaskan keadaan yg kusut dlm sanubari neyy.. sentap la jugak, ada junior yg post kt fb, opening performance bermotifkan gay~ haha gelak gulin2 (sengaja x nk letak huruf g)

rasional performance tu, the most importance things: persembahan ni adalah berbentuk 'teasing performance' iaitu ejekan dan lawak....  kitorg mmg bukan nk serius nk jd girly pun, juz buat step yg ada dlm video, then perform live... kita tau skang kan musim k-pop, so mlm tu mst nk have fun. miming lagu pompuan, step kipas cm dalam video tu, kalo laki buat, msti org cam tergelak kan... yes! mmg itu pun motifnye.. biar la nk gelak ke ape... sbb namapun performance kan...kalo ada org bleh terima 'NOBODY' versi lelaki, tp knapa x 'SIGN' versi laki.. walopun.... haha sedey je... xdela, maksud aku, performance ni mcm maen2 je... starting kot, x kan nak something heavy? starting nk koir? even kalo nk kitorg perform tarian asli, bebudak palapes nk hadap ke???? haa...

so, nk korg buka mata la jgk.. aku bukan org yg slalu perform show sana sini... bukan la artistari yg terrer menari sume tarian bagai.. bukan performer pon... tp stakat tolong event org kan...  kita kena tau, ape yg ada mase on stage, itu bukanlah diri kita.... elow, even tarian asli, atas stage x pegang2 pompuan, kt luar ko mmg suci kudus ke x sentuh rapat ngan pompuan??? so tolong la... even performance tu peluk la laki sama laki pun, its juz a performance... terpulang pd org yg menilai, sbb seni tu subjektif! tp aku xdela ckp, seni tu menghalalkan segala2nya... cuma korg kena tau, dr segi performance yg sengaja nk melawak, jgn la amek serius... ataupun, "ko jeles x dpt join skali perform tarian bermotifkan gay????". haha.. x kan nk peluk pompuan kot.. harus kena ban! x kan nk pompuan bertudung menari cmtu kot, panas jugak nnt...so dats why, kitorg perform menda tu utk saje2 melawak.. ok.. dapat?
video
ni kureng clear. nnt kalo ade yg official aku upload ek... huhu men2 je~

hurm, satu lagi.. sblum korg2 komen, x kira negatif ke, puji memuji ke.. aku nk korg tau la ttg keadaan dorg yg perform mlm tu... "Kalau korg sendiri pun x sanggup korbankan malam dinner korg utk bermekap, kalo korg sendiri pun x willing utk jd bahan gelak org, penat rehearsal, dan on stage, tapi tau nk mengomen mencaci je, TAIK je la kan.." ko kena appreciate, usaha org len penat2 buat mcm2, kuar duit utk kostum, x tido sampai 3 4 pagi, belanja props dan sebagainya, sewa keta dan sebagainya, compare ngan kao yg dtg nek bas, lenggang lenggok, trus duduk kt kusi, tadah muka tgk ape yg terhidang... then mengomen... sedeh! perangai gitu.... len kali, ko yg ganti... buat majlis sendiri ok... aku bukan nk gaduh2... ni bercampur gak masalah2 len ni.. tu yg emosi... tp disebabkan ni entri ttg penjelasan kontroversi tu... so korg kena la hadap jgk... sori la sape2 yg terasa.... (aku pun ada terasa hati gak... ngan kata2 ramai org, x kira la yg kawan rapat ke x, tp xpe la.. suatu hari nnt mungkin kita akan sama2 berubah utk jaga mulut dan tingkah laku). so, nnt aku update video tarian kontroversi tu.. ingt tao, juz for fun.... kalo x leh terima, dinner taun depan aku buat makyong opening... hadap la 1/2 jam ko ngan dikir makyong tu... haha tata~


hamek! nk serius sgt... hadap la mamat macho 5th ngan makyong ni...

special thanks to:
Manager: Aima
Makeup: Lin azlin
dancer: azmi, aro, zuzu (walopun gayanya x ikhlas dan dipaksa2, sori la korg ek, aku dah malukan korg... sori sgt)
dan sume yg sentiasa sokong ape yg kitorg buat... btw, kalau ada salah silap, dtg dan tegur secara berhemah. bukan mengecam... ok~ tengs sume!

No comments:

Random Posts