Wednesday, December 28, 2011

(Kurasakan Sekarang...ep.19) Eh, dah Besau Upenye!!!

Korang penah x rasa, bila tengok pic2 lama or FB junior2 korg time skul dulu, "ya ampun, kejapnye masa berlalu..." skang dah besar dah!! skang dah ada kt universiti pun!!! (skang dah sibuk nk exam final da.. 3rd year kot! org len sibuk study, aku sibuk update blog! lalala aku x leh study kt bilik la... kena g library.. esok aku study ok.. =))

ni lah suasana study mase F5.. berterabur~

jamuan ngan junior2

bdk2 dorm

boyz yg sama batch FIMS0307

macho kata mereka... 

kan2... pernah x rasa cmtu???
hoho aku ternampak FB junior aku time skul dulu.. dulu, sume muka2 jambu, comel2 je.. (termasuk aku la..) tp skang, sume dah besar2... Dulu slalu gurau2, lepak2 tgk tv, study, basuh baju sama2.. (haha cerita nk gempak je.. padahal.. ) tp skang aku rasa kalau jumpa pun aku segan da nk tegur...  lol

bukan ape, bila fikir, ape yg buat time skul dulu, urmm.. malunyer!!! x matang kot! adoii~ kalau la bleh putar balek masa n waktu, aku nk jd student yg pendiam je kt skul.. x nk baik sgt ngan junior2. buat biasa2 je... supaya banyak benda terhindar... lalala 

Seriusly, sama gak la ngan kawan2 1 batch. skang, kalau nk tgur, tkut dorg pun da matured, so xleh terima plak lawak budak2.. (nk ckp aku ni still awet muda.., dpt tangkap x?) so, bila ada reunion je, mesti berbelah bagi nak join ke idak~ x join kan kata aku kerek la, sombong la... kalo join kang, buat hal sendiri2, geng sendiri2.. maklum la lama x jumpa, segan2 belaka... kecuali geng2 sendiri la..  so, bek x yah reunion.. bukan ape, ada yg mase skul dulu gila2, tp skang alim plak... dulu bleh gurau over, tp skang pun takut da nk over2... kena sopan santun je melawak dan menyusun kata bicara.. hehe

Mase dulu duk hostel, mmg x dpt lari la kantoi mengantoi junior2 dan hal-hal lain yang sinonim dgn hostel life... paham2 la... haha tp tu la, bila skang ni fikir2 smula, nak2 plak jumpa junior yang nampak lg matured dr aku, malunye!!! aku mmg dlm hati "kalaulah x buat mcm ni, mcm tu dulu..." haha...



ni mase dpt no2 tarian kreatif... "The Art: Ooze of Water"  ngan junior2 1st year =)

junior2 yg masih kiut lagi time ni.. tp skang..  x knal da kot.. lain sgt!

legend SMSTA, pemidato dan pemantun

haa.. ni bkn pic milik aku...   ni mase bdk2 ni br  f1, skang kalo dia tgk pic ni mst dia pun tergelak.. 

amy ratu gelas~ tgh dinner ikut tema kaler rumah sukan ok!

ni plak diva azwan ali versi SMSTA,, rumah biru laaa~

ni mokgang yg femes! lalala kebobo sgt hoho

ni dinner junior.. mase ni dorg F3 kot.. tah x igt..

aku sure kalau bebudak ni tgk pic ni msti segan... kiut nye zaman muda korg.. 

ni nasyid bebudak.. kecik2 je dorg ni..

LOL, yg ni kalau dak smsta x igt x tau la.. event paling meletop! haha camdow~

lg pics junior2... nampak keboboan disitu..

junior2 rumah sukan... skang mst cun2 blaka da.. shawl belit2..

ni suasana pagi before morning call kt dorm, gigih isi borg dobi...

ni junior mana tah. kiut kan! 

2 org ni lg... haisyh.. 

ni mmg legend!!! aku cdg nk buat satu entri khas utk abg kita ni, before n after... 

ni junior2 mase aku F4 kot..selenge nye muke.. haha

hari sukan...

kami yg ceria!!!

zaman skul, potong kek guna pembaris pun boleh~ haha


so, apekah motif entri ni? motifnye---> kebosanan,, plus kerinduan time skul dulu2. Berbaik mesra ngan junior, gaduh, kutuk mengutuk, perang la, ape la, mcm2 lg menda tah pape je bg aku yg aku buat mase skul dulu... btul! banyak menda kalau bleh ulang masa skul, yg aku nk betulkan... tapi org ckp, belajar la dr kesilapan dan pengalaman lalu.. tol tak? nk fikir lebih2 pun, benda dah lepas... so, masing2 la punya hal la kan.. hurm..

oklah. pada kwn2 skul, x kira skolah rendah, menengah, junior2... nnt kalau jumpa tegur2 la.. (haha, tu pun kalau aku x segan aku akan bls smula la..) tp tu la, mesti awkward gile kan... sbb bile ingat menda2 mase skul yg x matang!!! arghh! Doraemon, aku nk mesin putaran waktu!!! (putaran ke??)

 Nota Kaki:
Sori kalau ada pic2 korg yg tersesat kt sini.. bleh pm aku utk remove pic korg kalau x selesa la..
dan, to my kawan2, n my junior, sori ada salah silap.. dah lama upenye masa berlalu... dan of coz bnyk menda yg berlaku x kira mase skul dulu ke, or skang ke.. so, x tau bile dpt jumpa korg sume smula.. kalau g skul skang pun, xknal da batch yg ada skang.. so if terjumpa, tegur2 la.. insyaallah, aku bls, tp mugkin x sama kot mcm dulu.. sume dah besar2.. dan aku je yg maintain.. haha okeh, aku nk start study da... 


salam~

(Ceciter Tari...ep.2) Bile Aku BerTari Tarian Klasik India~ =)


(UPDATED WITH FULL VIDEO)

Hoho,
Salam sume =)
Oklah, skang ni tgh lega dah... bukan ape, last week  adalah minggu last utk kuliah semester 5 aku..  hehe of coz x lega sgt pun, sbb nak kena ada final exam pulak, tp at least menda yg aku cuakkan utk semester ni akhirnya da berlalu.. hehe


Str8 to the point la k.. 22 Dec lepas adalah hari berlangsungnya Pesta Kokurikulum UM. Sebenarnya, semua student degree kat UM wajib amek 1 subjek Ko-K yang mana subjeknye sgt lah banyakkkkkkkkKk pilihan! Aku kalo bleh nk amek mcm2... tp sgt cepat penuh kelas2 itu di daftar student2 UM yg rakus.. haiyooo.. aku mula2 nk amek kelas seni tembikar... (ala2 inspired dr We Got Married Khuntoria couple.. haha ala yg diorg g dating n buat tembikar guna tanah liat tu.. yg x minat kpop mst blurr kan.. haha) tp, kelas tu pun penuh dow.. so, disebabkan sy ingin menambah ilmu serta jeles ngan kelelakian ‘Syapik Si Manly Dancer of University of Malaya’ aka ‘empunya 89 pictures nya itu...’  yg amat kacak menayangkan perutnya yg ____ kepada khalayak tatkala menari tarian klasik india, so i pun dgn gatal2 tgn la amek subjek Asas Tarian Klasik India...

Ek eley, asas je kot... plus tarian, dah biasa buat... so, konon2 bleh enjoy la... then bile g kelas utk 1st time, OMG!!! Subhanallah! Aku sorang je berbangsa melayu! 20 lebih kaum cina, dan 5 kaum india... lalalala maka bermulalah keterpaksaan dan kependiaman aku... lonely sgt ok.. seb bek ada si Venda n kawannya.. ok la dia je la yg aku slalu ckp2... nk speaking BI, kang x paham plak slanga british aku yg very derrrr  ehem ni.. haha so, minggu demi minggu, latihan demi latihan berlalu... wahhh! Excited  dpt blaja step2 tarian yg x pernah ko buat b4... haa.. so selepas 7 minggu berlalu, maka terpilihlah aku menjadi HERO untuk DRAMATARI ini.. hurmmm, cikgu kitorg mmg akan buat dramatari dan bukannya fully dance sbb mebi masa x ckup kot.. plus yg masuk kelas tu bukannya dancer dan ada yg x pernah menari pun! So of coz la aku cuak sebab aku bab2 emosi ni mmg kelaut la... time tarian melayu pun kena tegur riban kali ngan Cik Nora sbb x ckup senyuman, tp TETAP mendapat tempat akhirnya.. haha


So, cuak!!! Tajuk dramatarinya adalah The White Snake.. alaaa, cite lagenda cina The Sorcerer of White Snake tuh... tp ni diolah dlm bentuk tari klasik india... sebagai HERO, sy perlulah mengekspresikan ekspresi dilamun cinta, cuak, cemas, ingin tahu dsb...  huaaaaaa, part ni yg aku fail! Tolonglah... feel sikit2 ok la... ce korg bayangkan, masa utk aku ber ekspresi tu panjang kot.... 2 mint tu lama tau atas stage, nak2 plak 2 minit tu spotlight hala kt aku je.. mati la... nk jilat bibir kering pun x dpt! haha nk tersengih2, last2 aku blur x tau nk buat ape da.. haha.. alah, lg pun Ko-k je kot... bukan Feseni kan...

So, mmg itulah yg mentensyen kan aku.. of coz kecewa gak la, step aku x lebih 5 step pun! Sbbnya aku nk join untuk blaja step2 tarian india, tetiba kena blakun plak... haiyooo.. sedeynye.. mmg fail  la! So, dgn berat hati, aku gagahkan jgk la perform last week... utk sedapkan hati aku yg kecewa sbb x menari bnyak, dan dikondem sbb ekspresi x ckup, aku pun ‘ lantak la, ‘aku bukan penari!’.. tarian india’ ...haha kan! Tensyen tol aku.. so aku buat syok sendiri je.. lantak la ko nk ckp ape nnt.. so korg nk tgk x full vid nye??? Jeng3... nnt korg mst kutuk aku.. x mau la tepek... haha...


okeh, layan dulu la pic2 x bermaya aku...


 

 

 

~ni ular2 putih bermaharajalela~





~haha, sape la yg blur tuh... =.="~

~Lady White Snake diheret keluar~

~ni geng2 ular~



 Before>>>

After>>>

~aku sorg je melayu yg sesat.. haha~






~tgh bersiap2 n makeup~



aima, dancer terhebat 5th.. haha mampu ko?? lalala


~luar DTC, ada pameran2~
azmii... verry der india~ hahah!

~ni geng2 sememeh dancer2 kolej haku~


~nampak ke tidak ada moodan aku disitu...~

buat lawak plak.. punye la aku beli air botol besar sbb takut dahaga b4 perform, last2 abis performance br dpt minum... sape la pegang air aku neh.. haha

~berlari2 menerima hamper (hamper je??? sedey..) johan~


 The villagers~

TAPI!!!
Tetiba bila announce team kitorg JOHAN utk performance kesenian dan kebudayaan pesta hari tu.. hoho tapi, tahla, of coz aku gembira.. tapi aku x gembira mana pun, sbb aku tau aku x menyumbang sgt kemenangan tu.. sebabnya, aku mmg out bab2 lakonan ni... dan aku mmg main buat je sbb aku dah malas nk pikir... stakat enjoy je la menang... isk2 sedey kan... =(  oklah, aku tepek la jgk gambau2 aku ngan kwn2 team tarian india aku, n geng2 tarian kolej aku yg turut perform utk subjek tarian kebangsaan, dan kwn2 yg dtg sokong.. aku mmg xde nafsu pun nk amek pic hr tu... tah la... mmg aku blurr je mase kt backstage, x smangat pun. Abis performance, duk blakang mkn roti, amek hadiah, dan trus tkr baju kostum.. org len sibuk2 amek pic, aku mls da... nk blah cpt...  so kalo bleh amek subjek ko-k lagi next time, nk try menda len plak... hehe (amat bermakna ayat ni... nak aku extend study la????) ok chow! Eh korg nk tgk ke full vid? Ok ce try tgk selebihnya..  nk kutuk aku, kutuk dlm hati je ok.. hoho mmg x star pun bab2 nk feeling ovah ni... hahah!

Random Posts