Wednesday, December 28, 2011

(Ceciter Tari...ep.2) Bile Aku BerTari Tarian Klasik India~ =)


(UPDATED WITH FULL VIDEO)

Hoho,
Salam sume =)
Oklah, skang ni tgh lega dah... bukan ape, last week  adalah minggu last utk kuliah semester 5 aku..  hehe of coz x lega sgt pun, sbb nak kena ada final exam pulak, tp at least menda yg aku cuakkan utk semester ni akhirnya da berlalu.. hehe


Str8 to the point la k.. 22 Dec lepas adalah hari berlangsungnya Pesta Kokurikulum UM. Sebenarnya, semua student degree kat UM wajib amek 1 subjek Ko-K yang mana subjeknye sgt lah banyakkkkkkkkKk pilihan! Aku kalo bleh nk amek mcm2... tp sgt cepat penuh kelas2 itu di daftar student2 UM yg rakus.. haiyooo.. aku mula2 nk amek kelas seni tembikar... (ala2 inspired dr We Got Married Khuntoria couple.. haha ala yg diorg g dating n buat tembikar guna tanah liat tu.. yg x minat kpop mst blurr kan.. haha) tp, kelas tu pun penuh dow.. so, disebabkan sy ingin menambah ilmu serta jeles ngan kelelakian ‘Syapik Si Manly Dancer of University of Malaya’ aka ‘empunya 89 pictures nya itu...’  yg amat kacak menayangkan perutnya yg ____ kepada khalayak tatkala menari tarian klasik india, so i pun dgn gatal2 tgn la amek subjek Asas Tarian Klasik India...

Ek eley, asas je kot... plus tarian, dah biasa buat... so, konon2 bleh enjoy la... then bile g kelas utk 1st time, OMG!!! Subhanallah! Aku sorang je berbangsa melayu! 20 lebih kaum cina, dan 5 kaum india... lalalala maka bermulalah keterpaksaan dan kependiaman aku... lonely sgt ok.. seb bek ada si Venda n kawannya.. ok la dia je la yg aku slalu ckp2... nk speaking BI, kang x paham plak slanga british aku yg very derrrr  ehem ni.. haha so, minggu demi minggu, latihan demi latihan berlalu... wahhh! Excited  dpt blaja step2 tarian yg x pernah ko buat b4... haa.. so selepas 7 minggu berlalu, maka terpilihlah aku menjadi HERO untuk DRAMATARI ini.. hurmmm, cikgu kitorg mmg akan buat dramatari dan bukannya fully dance sbb mebi masa x ckup kot.. plus yg masuk kelas tu bukannya dancer dan ada yg x pernah menari pun! So of coz la aku cuak sebab aku bab2 emosi ni mmg kelaut la... time tarian melayu pun kena tegur riban kali ngan Cik Nora sbb x ckup senyuman, tp TETAP mendapat tempat akhirnya.. haha


So, cuak!!! Tajuk dramatarinya adalah The White Snake.. alaaa, cite lagenda cina The Sorcerer of White Snake tuh... tp ni diolah dlm bentuk tari klasik india... sebagai HERO, sy perlulah mengekspresikan ekspresi dilamun cinta, cuak, cemas, ingin tahu dsb...  huaaaaaa, part ni yg aku fail! Tolonglah... feel sikit2 ok la... ce korg bayangkan, masa utk aku ber ekspresi tu panjang kot.... 2 mint tu lama tau atas stage, nak2 plak 2 minit tu spotlight hala kt aku je.. mati la... nk jilat bibir kering pun x dpt! haha nk tersengih2, last2 aku blur x tau nk buat ape da.. haha.. alah, lg pun Ko-k je kot... bukan Feseni kan...

So, mmg itulah yg mentensyen kan aku.. of coz kecewa gak la, step aku x lebih 5 step pun! Sbbnya aku nk join untuk blaja step2 tarian india, tetiba kena blakun plak... haiyooo.. sedeynye.. mmg fail  la! So, dgn berat hati, aku gagahkan jgk la perform last week... utk sedapkan hati aku yg kecewa sbb x menari bnyak, dan dikondem sbb ekspresi x ckup, aku pun ‘ lantak la, ‘aku bukan penari!’.. tarian india’ ...haha kan! Tensyen tol aku.. so aku buat syok sendiri je.. lantak la ko nk ckp ape nnt.. so korg nk tgk x full vid nye??? Jeng3... nnt korg mst kutuk aku.. x mau la tepek... haha...


okeh, layan dulu la pic2 x bermaya aku...


 

 

 

~ni ular2 putih bermaharajalela~





~haha, sape la yg blur tuh... =.="~

~Lady White Snake diheret keluar~

~ni geng2 ular~



 Before>>>

After>>>

~aku sorg je melayu yg sesat.. haha~






~tgh bersiap2 n makeup~



aima, dancer terhebat 5th.. haha mampu ko?? lalala


~luar DTC, ada pameran2~
azmii... verry der india~ hahah!

~ni geng2 sememeh dancer2 kolej haku~


~nampak ke tidak ada moodan aku disitu...~

buat lawak plak.. punye la aku beli air botol besar sbb takut dahaga b4 perform, last2 abis performance br dpt minum... sape la pegang air aku neh.. haha

~berlari2 menerima hamper (hamper je??? sedey..) johan~


 The villagers~

TAPI!!!
Tetiba bila announce team kitorg JOHAN utk performance kesenian dan kebudayaan pesta hari tu.. hoho tapi, tahla, of coz aku gembira.. tapi aku x gembira mana pun, sbb aku tau aku x menyumbang sgt kemenangan tu.. sebabnya, aku mmg out bab2 lakonan ni... dan aku mmg main buat je sbb aku dah malas nk pikir... stakat enjoy je la menang... isk2 sedey kan... =(  oklah, aku tepek la jgk gambau2 aku ngan kwn2 team tarian india aku, n geng2 tarian kolej aku yg turut perform utk subjek tarian kebangsaan, dan kwn2 yg dtg sokong.. aku mmg xde nafsu pun nk amek pic hr tu... tah la... mmg aku blurr je mase kt backstage, x smangat pun. Abis performance, duk blakang mkn roti, amek hadiah, dan trus tkr baju kostum.. org len sibuk2 amek pic, aku mls da... nk blah cpt...  so kalo bleh amek subjek ko-k lagi next time, nk try menda len plak... hehe (amat bermakna ayat ni... nak aku extend study la????) ok chow! Eh korg nk tgk ke full vid? Ok ce try tgk selebihnya..  nk kutuk aku, kutuk dlm hati je ok.. hoho mmg x star pun bab2 nk feeling ovah ni... hahah!

ok, nah sila layan... jgn kutuk2 ok... lalala

2 comments:

~nadzatul~ said...

perlukah gmbar si aima sorg2 itu dibubuh jugak..? huhu

satzim2u said...

perlu la.. dia diva kot... haha cume xde rezeki je x menang time ko-k.. lalala

Random Posts