Sunday, January 1, 2012

(Satzim's Hotspot...ep.8) Whoa!! Bangunan Peperiksaan Baru Universiti Malaya. Gempak!

Sebelum aku mandi, aku nk jgk update blog aku ni.. biarpun aku bz dgn paper exam final yg akan menjelma, aku ttp nk update... tetap! haha

okeh, buat pengetahuan anda sume, UM dah ada bangunan peperiksaan yg baru.. menggantikan bangunan peperiksaan lama. Bangunan yg lama dulu 2 tingkat, dan amatzzzz luas, berbentuk simbol palang/tambah  (+). memang luas.. since i mmg dr kampung lepih kan, zaman skolah rendah UPSR pun exam dalam kelas je.. hen up sket PMR n SPM kt dewan besar la.. mase tu dah anggap dewan tu besar sbb boleh muat 1 batch. tapi bila masuk PASUM, hamekaw!! 1 floor ada 4 wing. 1 wing agak2 mcm muat 2 court tenis. since ada 4 wing, 1 floor muat 8 court tenis!!! OMG!!! kalau 2 floor???  8 x 2 = 16 court tenis!!! bleh refer Sini Gambar Dalam Bangunan Peperiksaan Lama UM.

luas amatzzz kanzz? hoho dah lah airconnye sejuk gile... asyik2 buat rasa student2 nk g toilet je mase ngan jawab exam.. haha (x taula nk g toilet tu buat ape kan..) huhu, tp oleh sebab my 1st paper akan berlangsung x lama lg, so aku pun fikir kena tinjau2 gak bangunan exam baru ni.. kalo x sesat nnt dan mungkin akan menyebabkan kelewatan pula di hari peperiksaan saya nnt.. (tetiba skema plak ayat)

so, aku pun jalan2 la. wow! marbeles! aku tgk mula2 mcm shopping complex/mall plak.. mak aiii, kayanya UM neh... walopun aku x masuk lg bgunan ni, aku rasa bentuk dia memanjang kot.. tp dgr citer hall dia memanjang tp terbahagi 2 hall.. (haha paham x ayat aku?) maksunya, 1 floor ada 2 hall yg sebelahmenyebelah.. tah la. aku x masuk lg pun.. nnt kalo aku da masuk aku try snap2 kan pic dlm tu.. nway.. aku x mau goreng2 panjang da.. lets tgk pic2 bngnan baru exam building UM ni...
 pandangan sisi jalan masuk~

dr jalan masuk, pandangan Main Entrance

 
ni plak tempat parking motor student~

 
tangga entrance dr belakang

 
ok, aku akan park motor aku kat sini =)

 
ni tempat parking kereta student~

 
ni pun tempat parking~


 
namgsir tepi cermin tu.. haha untungla sape duk tepi, bleh tgk pemandangan luar.

 
Main Entrance

 
Main Entrance, Tempat parking Staf/Pensyarah


notakaki:

Tahukan anda, lokasi2 exam di UM lebih dr ___ (x berani letak angka) tempat termasuk Dewan Tunku Canselor, Auditorium KPS, Dewan Gemilang KK12, dan banyak lagi lokasi2 len yg luas! dan purata gap masa antara setiap peperiksaan adalah 1 jam! dan jangkamasa peperiksaan dijalankan adalah selama 3 minggu (ni aku assume sendiri je.. lalalala) ce bayangkan, betapa ramainya student2 UM... wow! (ok, mungkin student U korg lg ramai, xpe, sila buat entri di blog korg sendiri.. haha) Tapi, ironinya, sy x pernah lg merasa exam ni bangunan selain dr Bangunan Peperiksaan (BP)... tp ok lah kan... hurm.. nway, wish me luck in my final exam ok! tq~

2 comments:

Anonymous said...

Salam ... nak tahu knp ianya sejuk ... sebab bangunan tu menggunakan produk (panel) yg boleh menjimatkan penggunaan tenaga aircond dan mengurangkan tahap bunyi "Energy efficient buildings"
.. sila lawati website www.manikprestasi.com

Izhar Mustaqin Madisa (MPPUM1213) said...

SALAM MAHASISWA

Saya, Izhar Mustaqin wakil dari Majlis Perwakilan Pelajar Universiti Malaya sesi 2012/2013 (MPPUM) ingin meminta kebenaran daripada saudara blogger untuk menggunakan beberapa gambar yang ada di sini.Salah satunya adalah gambar Dewan Peperiksaan Universiti Malaya yang terdapat dalam entry kali ini. Gambar tersebut akan digunakan untuk membuat poster mengucapkan Selamat Maju Jaya kepada seluruh pelajar Universiti Malaya. Kerjasama saudara amat saya hargai. Terima kasih ;)

'MENJULANG SUARA SISWA'

Random Posts