Sunday, March 21, 2010

(lakaran Kehidupan...ep.9) Syukur kepada tuhan, atas rahmat-Mu. ::Tarian asli::

Aku still igt mula2 meeting utk Gema Nusantara (team tarian kk5), hanya 3 org yg dtg utk jd dancers GN. So, lps senior2 kata dorg bz diz year, nk x nk kitorg kena cr org br utk jd dancers. wow, ikut pengalaman aku la mse skul dulu, susah dow nk cr penari, apatah lg penari lelaki!
hurm, satu tanggungajawab la kpd aku sbg ko-o tarian kreatif n lin sbg ko-o tarian asli. Cr punya cari, paksa punya paksa, dptlh 12 org. tu pun letih memujuk, memaksa la. tp last2 br blaja basic je, dah 2 org tarik diri. hurm apa la kes ni.

hidup perlu diteruskan!

kitorg start training mse cuti sem mane aku x ingt, mase cuti final sem 1 kot. kitorg blik awal dlm hujung bln 12.almaklumlah, sumenye freshie. so mmg kena blaja basic.

so, dlmnproses blaja tu, mcm2 la gelaran yg ada, haha, Cumi melenggang mcm nk g curi ayam la, mcm nk g berperang dn sebagainya la.

kalo aku jd deeno pon, tensyen gak la. nk aja satu2, tp, berkat kesabaran, akhirnya bleh la berinang n berzapin....Tahniah kawan2 ku....
sampai la masa 16 mac 2010, nk kena bertanding. mmg cuak sbb prestasi mase preview kolej amatlah hampeh. maklumlah, sume 1st time, cuak gila la kan. so mase staging rehearsal, sume kena amik mood la.
dan satu kejutan apabila...........
Gema Nusantara diumum sebagai pemenang tempat KETIGA!!!!
haha, x sangka seyh,
ceh excited plak, bukan apa, no. 1 mmg org da sedia maklum kk12 mng coz sume peserta bdk jab tari, no.2 dimenangi oleh kk3, erm kk3 ni ramai gak yg pro dancers, ada dancers KESUMA(kupulan tarian UM), dan ramai gak yg berpengalaman la.... so kitorg di tempat ketiga! cam x caya je, coz kitorg sume x penah msuk feseni, dan ramai yg start dr zero. so dats why mmg rasa berbaloi sgt cuti disingkatkan, dimaki dan sebagainya. huhu, kira oklah kan, no3. syukur dr xde placing lgsg.
so, itu cite tarian tradisional asli. pasni aku cite ttg tarian kreatif plak ye. b4 dat, layan la pic2 kitorg ni..... da da di da da.... so, congrates to GN dancers!!!
*lin*aima*cumi*mas*kira*azmi*shah*sham*pete*aku*
huhu juga kpd kereografer>>> Deeno Savoye!
TRIVIA:
> Johan: KK12
>Naib Johan: KK3
> Ketiga: KK5
>Keempat: KK9
>Kelima:KK2
Gema Nusantara:
Mempersembahkan tarian Inang Lama dan Zapin Malaysia dalam tarian melayu asli, Festival Seni Um 2010.

1 comment:

Hana's Love Nest said...

Entry aku tulis bukan nye nak memanjangkan isu..korang yang komen2 kat blog aku.. entry aku tulis nak meluah kan perasaan and in process of letting it go. Ye lah..keputusan dahh keluar..terima je lah kenyataan. Belom sempat aku 'heal' dah tambah 1 bara lagi.. ape daaa.. In fact,aku blom lg buat review pasal creative kot. korang bajet aku nak condemn je ek dlm entry2 lain..

Manusia boleh cakap ape je yang mereka suka. Spt jugak komen2 bernas kau..kau boleh cakap apa pun kau suka. Sebb tu aku approve. Sbb tu nm nya berblogging.. No need to teach me how to 'berbahasa' yg tak mnyakitkan hati org lain. Because aku dah biasa buat..kalau aku sakit hati, aku sure akn sakitkan hati org len.. haha deal with it.

Kalau kau rasa kau orang tengah.bgtau lah mereka..jgn sbb entry ak ni mrk jauh2 hati dngn kwn2 seangkatan aku..entry aku..blog aku, so sila jauh hati dengan ak srg je..

BTW, thanx to all of u sebab read my blog and bg criticsm :)

Random Posts