Tuesday, January 12, 2010

(kurasakan sekarang...ep.11) Sila Tutup Mulut Puaka Anda!

aku tersngat la kecewa skang ni dgn sikap hamba2 allah yg sgt x peka ngan keadaan sekeliling. moga entri kali ni x berpasakkan emosi semata2.

Aku sgt x suke bila berada dlm keadaan mcm skarang. bukanlah kata aku bengang teramat, juz sgt kecewa lah kenapa org x bleh cuba jaga hati org lain. bergurau, berguraulah jugak. tp biar bertempat! bg insan yg terasa tu, jgn bimbanglah, coz aku xkan aibkan korg. tp, sma2lah improve diri ke arah kebaikan.
satu yg anda perlu tahu. perkara yg paling sensitif bg aku adalah isu 'itu'.... aku tau korg tau apa yg aku maksudkan. korg nk gurau or ejek ttg berat aku ke, figure shape aku ke, mungkin aku bleh go on lg, tp once 'anda2 yg sempurna' ni touch bout that issue, nk2 pulak persenda isu tu depan frenz lain, lg pula di hadapan lecturer,,,,,,,, susah yg amat utk aku terima selain aku labelkan korg ni, "Si Mulut Puaka!".

aku baik dgn org yg baik dgn aku.... mgkin lps ni aku akan buat cam biasa la, tp ingat, aku akan lebih berhati2 la dgn org camni. kepada rakan2ku, hr ni aku yg kena, tp beringat utk esok lusa, x mustahil nasib kita akan serupa.

kepada org itu, cermin mulut tu dulu. jgn asyik kutuk org, gelakkan org, tp di blakang, org gelakkan kita. yg penting aku da cop ko bermulut puaka, dan bermulut longkang! insafla wei....

No comments:

Random Posts