Monday, October 12, 2009

(Glamorama...ep.3)... ASTRO eksploitasi personaliti mereka???

hari kita nak dikuss sket ttg dunia hiburan tika ini... halnya>> betul ke pihak ASTRO ni memanipulasi dan mengeksploitasi populariti artis2 naungan dorg ni? jom kupas satu persatu artis2 naungan mereka ni yuk!

1. Mawi AF3>>
tak dinafikan mmg aura mawi dulu mmg gempak habis. tp sekarang zaman seolah2 masuk ke alam suram aura Mawi. knapa? mungkinkah kerana hal rumahtangga? atau bosan dgn isu yg klise berkaitan Mawi? atau mmg bosan asyik2 muka Mawi je? apa yg kita dpt simpulkan, mase zaman kemuncak beliau, pihak MAESTRO(dulunya) seolah mempergunakan aura luar biasa mawi semaksimum mungkin, dan apa yg berlaku hari ini mungkin sedikit sebanyak berpunca dr sikap sesetengah pegawai Astro yg 'excited' utk buat duit. akhirnya>>> Mawi jugak yg kian suram.

2. Erra Fazira>>
umum tahu bahawa Erra Fazira mengikat kontrak sebagai personaliti eksklusif drama Astro. namun seolah mengambil kesempatan terhadap populariti beliau, skali lagi Astro membuat kejutan.... Rancangan Gugu Gaga Erra disiarkan di salah satu saluran Astro. motif? ramai yg mempersoal tindakan Astro yg dilihat sebagai mengeksploitasi populariti artis mereka, namun apakan daya kita? bagi peminat setia erra pastilah rancangan itu dinantikan, namun jika difikirkan, mungkinkah ketika anak erra hendak bersekolah nnt turut dibuat rancangan khas? apa2pun, berpada2lah kerana tidak semua pelanggan astro adlh die hard fans erra,...

3. Linda Onn vs Fahrin Ahmad vs Scha
ini lg satu isu yg membuat aku nk tergelak sensorang. rasa cam nk ckp padan muka je kt astro... tp x tau la plak sbub pe? nway, mase Sehati Berdansa musim satu. gandingan pengacara Linda nn dan Fahrin (berteman tapi mesra ketika itu) seolah2 diambil kesempatan oleh astro utk menghangatkan program tersebut. namun di musim kedua, menyaksikan kontroversi sedikit terpalit pd program itu apabila hubungan gandingan dua personaliti itu mula retak. dan bagimusim ketiga, setelah Linda Onn 'dibiar sendirian', astro sekali lagi cuba menguis publisiti percuma dgn memilih Scha Alyahya bersama Fahrin sbg pengacara Sehati Berdansa -3. motif? namun setelah diberitakan mereka sudah putus cinta, tetiba plak aku rasa, huh pdn muka Astro. bukan apa, sudahlah Linda Onn 'terbiar', dorg senang2 cr pengganti dan akibatnya? sendiri mau ingat la....


papehal pon, Astro seharusnya tidak boleh terlalu 'excited' dlm buat duit. bukan ape, takut nnti hilang eksklusif pulak personaliti mereka....

Disclaimer: semua hasil tulisan diatas adalah pandangan peribadi penulis. Tidak berselindungkan sebarang anasir negatif. pertimbangan positif amat diharapkan. terima kasih.

No comments:

Random Posts