Tuesday, September 8, 2009

(lakaran kehidupan...ep.4)Kempen Jom Sahur!




kali ini, mahu membicarakan ttg sahur. so, ikut pengalaman, akuni mmg kena bgun gak sahur. bukan pe, kalo x sahur ni tendency utk berbuka tu meningkat dr hr2 biasa. huhu, tp kalo bulan puasa(ramadhan) ni, mmg la nak tak nak kena tahan jugak, tp kalo pose sunat.... hurm. mmg liat la utk diteruskan...

oklah, sbnrnya bgn sahur ni bagus n amat digalakkan dalamislam;

oleh kerana dah terbiasa dgn hostel life d mase sku lagi, pcaya atau tak, kicap manis cakkipas udang sntiasa ada di dlm locker. haha. tp sebgai suke2, apa kaa kita flashback knangan2 sahur dulu dan skarang:

>kat umah: tak bimbang sgt sbb ada mak aku tolong kejutkan, masakn pon sure2 menambat hati, n paling aku suka sambal belimbing, n jugak nasi goreng belacan mak aku. very da grand!

>kat skul: kali ni dah bahagi tugas awal2 ngan junior n kawan2 rapat, ko bwk budu, ko bwk black pepper, ko bwk kicap, ko bwk sos, n mcm2 lg la. bwk gula, teh n kopi, rashid terutamanya, haha. then, bila bgun sahur, junior(zarief n air n syafiq n nadzrin(mase aku f5 la)) akan tlg kejutkan utk bgun sahur. sblum g dewan makan, akan disurvey dulu menu sahur, kalo ok, g kalo x ok, sahur makan biskut je kat bilik. yg penting sahur! paling x leh lupa, peristiwa nurdhiya; aizat n izzat kepadasan bersahur ngan lauk gulai asam tempoyak! aduss, x sesuai la...(yg ni jgn try)

>kat universiti: hidup sendiri2, mmg wajib bwk kicap manis sbgai topup kesedapan makanan. kena set alarm sendiri, kalo tak bangun jgk, ha, ko tanggunglah sendiri! huhu

konklusi: Jomlah bgn sahur!!!!

No comments:

Random Posts