Wednesday, June 15, 2011

(Glamorama...ep.9) Meluatnye layan drama korea~~~ wuwuuuu... tapi nak jgkkkk!

wakaka~ pelik je aku ni... time nk exam bagai baru la sibuk layan citer drama korea.. haha, pastu cuti kt umah duk layan drama tu dlm bilik hingga kena marah ngan famili sbb asyik terperuk dlm bilik je... adoyai~

tapi...
skang kan xtau nape aku meluat sgt nk tgk drama korea ni... OMG! tapi dlm meluat tu, 'tertengok' jgk haha... bukan meluat ape, tp cm, arghhhh nk melalui bermacam dugaan dlm cite tu, sedihnye lg, ahhhh x tahannnn~

rasa mmg nk carut je.. knapa dia mcm ni.. bodo tul, jgn la g kt laki ni... bla bla bla... haha kan2... korg yg layan pun sama cm tu kan... muahaha... penat la berazam, 'ok, lpas episod ni, nk study jap...'... malangnya, bila dah abis, tertekan jgk next episode... kan??? sama x kita??? pandai je dorg letak scene yg nk bt kita nk tgk next episode lak.. haisyh~~~

aku ni plak, yg kesiannya, meng'copy' movie dr org je... nk donlod, software aku x selaju pendonlod2 yg len... so, mmg saket sbb bila copy, tetibe dah tgk sampai episod 3, next, episod 4 xde donlod lg.. OMGGGGG! sakit2... haha terpaksa tgk drama len.. then tgk drama len, tetibe ada satu episod x donlod subtitle plak.. aiyoooooo~ gile tol... hurm.. skang ni mmg bercampur2 drama korea yg aku tgk.. btw, skang aku lebih prefer FILEM korea.. sbb lebih pendek dan xyah tahan perasaan sgt... haha boleh??? aku suke filem My Tutor Friend.... yg ni besh n lawak n besttttt sgt...best best best best (aku tau cite ni dah lama... haha)

then, drama plak, aku br habis tgk Playful Kiss... OMG, drama ni mmg menyeksa aku dgn heroin yg menguji kesabaran... 'lembab' nye la pompuan tuuu... terkejar2 kt laki je kejenya... haisyh

then, dah habis tgk My Girlfriend Is A Gumiho... yg ni, heroin cntik, tp hero 'boley la...'.. huhu tp aku bnyk forward2 gak la... kwang2.

next, aku mmg suke ngan drama ni.. x abes lg sbb x copy abes... haha  so tergantung jap.. TAPI, drama ni paling aku suke... wah2.... " Cinderella's Stepsister".  OMG perfect!!! hero kacak! ske heroin dia yg comel! plus ada taecyeon 2pm... haha.. so bek korg layan citer ni...


hero dia>

heroin>
aku ske watak dia ni... wah2... dia suke pendam sume benda.... suka2~

ni cinderella nye>
mula2 aku nyampah gile ngan dia.. manja nk mati.. then aku terkedu lps dia snggup makan kuih yg mak tiri dia dah cmpak atas pasir... isk2... tp aku still suke akak dia..

ni> sape la yg x knal... muahaha

ok pastu, cite 'Marry Me Mary'... yg ni heroinnye sama ngan heroin Cinderella's Stepsister... haha, aku suke dia... tp versi kebudak2an la dlm drama ni... aku x abis tgk gak cite ni... cm biasa la... cite dia kan bnyak nek turun... huargh... tp, cite ni sweet, tp xde la sweet sgt... tp best...

lagi...'My Fair Lady'.... yg ni pun x abes tgk lg... tp best jgk...bersedia utk rasa sakit hati sbb pompuan ni,ala2 buta dgn cinta... aku x sanggup nk tgk part konflik.... huhu, so tergantung jgk.. lalalala....

Only You... cite ni slow n flat je aku rasa,,, sbb aku tgk then lps ep3/4 trus aku nk cepat2kan, then trus tgk last episod... haha tp heroin dia sama ngan heroin Sassy Girl... so, best la jgk...

Yang Paling besh!!! "I'm Sorry I Love You"....
OMG OMG OMG OMG OMG... korg kena tgk cite ni.... cite ni xde happy ending ok!!! x mcm cite len... mmg perfect!!! mmg sedih sgt2.... isk2.. ending pun mmg tacink... huhu... heroin dia kiut... huhu

so, saya amat memerlukan kekuatan utk menghabiskan sume drama2 yg tergantung ni... huhu dats why aku prefer filem...haha so, bila la agak2nya habis aku tgk sume ni ek... so, korg plak layan citer ape???

TRIVIA:
Top 3 yg aku suke dr yg kt atas ni:

1- I'm Sorry I Love You
2- Cinderella's Stepsister
3- My Tutor Friend

ehem2... actually, all three of them sharing the no 1 placing... must see! haha

1 comment:

naDZaMia said...

huahua.. nk copy cite wei.. hehe

Random Posts