Friday, August 14, 2009

(kuis2 memori lalu...ep.8) Gigi gergasi...

gigi gergasi...

zaman dulu2

Apa ada ngan gigi gergasi??? Korg ingat lg x bila mase tadika, or zaman skolah2 rendah dulu2, bila ikgu bgtau “ok murid2, esok tolong bwk gelas atau cawan...”
Apa maknenyer?hurm, kita pun apalagi...”yeay! esok ada jamuan...” bila tiba ari esok, jeng jeng jeng!
“jom kita periksa gigi!”... haha, then mase tulah ada nurse or ‘mee cee’ (camne nak eja misi ek?) akan ajar cara2 gosok gigi...
1. Gosok depan (keatas kebawah tau)
2. Tepi,
3. Blakang gigi
4. Lidah,
Then kita akan kumur gune air dlm cawan yg kita bwk td... haha, motif?
>>> dapat ubat n berus gigi percuma!!!
anda pernah lalui ini?

Tp, yg penting sepanjang zaman skolah, aku x penah kena cabut gigi la, tp mase f4 je, slek sket, kena tampal. Aiyo, korek punye korek, then letak simen kt gigi aku... tp insyaallah, pasni dah takde roadshow check gigi dah... ( tetiba ada kt uni plak kan..)...

No comments:

PreviouS EntrieS

Random Posts