Sunday, February 24, 2013

(Satzim's Highlight...ep.11) Enjoy Malaysian Traditional Dance Competition Performance for only RM3 / entry this Mac 2013 in KL!!!


Hi there!!
Here is my very first entry, in English. so please ignore my bad grammar... hahah

Especially for tourists, that planning to visit Malaysia (erk, is there any foreign visitor here??), here I wanna share with you about an event by University of Malaya, Kuala Lumpur. 

Whats your planning for this Mac 2013? If you're in Kuala Lumpur, Malaysia, i would like to invite all of you come and enjoy my UM's annual event so called 'Festival Seni Universiti Malaya 2013'. This festival will consists of several categories of competitions such as Malay Traditional Dance, Malaysian Creative Dance (my team will participate in both of these categories), Indian and Chinese Traditional Dance, Dikit Barat, Boria and others. This festival will be held for one week, which means there will be one category held every night. (later  i will update the event calendar)

For malay dance and creative dance categories, both will be held on 11th Mac and 12nd Mac 2013 respectively. So, if you wanna watch and feel the real dance with nice, colorful  malay traditional costume, please come to University of Malaya, KL. This event is open for all. All categories will start at 8pm at Dewan Tunku Canselor (DTC), University of Malaya.

Ok lets me introduce bout my dance team, 'Gema Nusantara'. We're actually represents our 5th residential college (there were 12 RC in UM). Since now I'm in my final year studies, so i cant and were NOT ALLOWED by my friends to join this year event =( .... I really love to dance esp malay traditional dance.

AND... this year and up till now, we're working on our own to design our costume. so please come and watch our team performance. I cant reveal yet what's our team will perform, because it such a tradition for all team in UM to keep silent  from other team bout what dance that will be perform bla bla bla,... so, surprise!

our last year costume for creative dance. how bout this year??? hehe

Last year costume for Malay Traditional dance.

Categories: Malay Traditional Dance & Creative Dance
Date: 11th & 12nd Mac 2013
Venue: Dewan Tunku Canselor, DTC, UM
Entrance: RM3/person   so cheap!!! =) 

Dewan Tunku Canselor view~

How To Get There???
>> LRT  (Kelana Jaya Line)
Take from any stations to 'Stesen Universiti' . And here you might choose either taxi or by bus to go to UM. I prefer to take taxi, and said to the driver, 'Pls stop at Dewan Tunku Canselor OR DTC '. Normal rate for taxi will be around RM4-6.

So, pls come and watch our performance!!! and get a chance to take some photos with us and other team as well, with complete traditional costume!!!

Or if u have any question, pls do email me ok~ =)
 uwais_20@yahoo.com

Wednesday, February 20, 2013

(Kurasakan sekarang...ep.24) Dah semester akhir! Kelas Bahasa Korea =)

Alahamdulillah.. tik tok tik tok masa, sekejap sgt masa berlalu, skang dah masuk semester akhir pengajian dah.. kalau xde halangan tamat pengajian bulan Jun 2013, then my graduation will be in Oct la.... KALAU xde halangan lahhhhh~ hopefully xde nk repeat2 dah.. alhamdulillah stakat ni dah kembali on track dan dah berada di jalan yang benar! hahah

Sebagai student final year, saya/kami diberi keutamaan utk daftar subjek awal sket dari junior2.. so hot seat utk subjek2 best mmg for sure la student final year yg rembat dulu.. then bila junior nk register, dah penuh.. kah3... aku dulu cmtu la kena... bengangg tol.. skang time aku diberi keutamaan utk daftar awal.. yeay!!!

so, dengan ghairah dan bangganya serta penuh publisitinya, aku ambik la kelas bahasa korea tahap 1. Gila korea kannn.. haha tapi niat aku mmg nak belajar bahasa asing supaya bleh letak kat resume nnt.. mane tau bleh mintak kerja kt Samsung ke, then dpt VIP ticket Golden Disk Awards ke kannnnn (hahah jauh nau angan2)... xde lah.. kalo nk blaja bahasa jepun mcm susah je, sbb aku tgk masa skolah dulu susah kot tulisan dia tu... bhs kora lebih mudah bagi aku sbb cara susun konsonan n vowels lebih kurang dgn cara rumi.. so, ok kot. KOT! haha tapi tetap neves yea tuan2 dan puan2 mase nk g kelas tu..

ni haaa wajah cikgu bahasa korea tu.. dia mmg org korea..


Tapi, dia bukan jenis huha huha yg kepoh n bnyk ckp, tapi dia baik n penyabar! dia ajar slow2 gile ok.. 1st lesson smalam kitorg just mengenal hurul vowels(vokal). Dalam 'han-geul' ada 21 hurul vokal! (rasa cm nk buat kelas bahasa korea plak.. nnt aku buat entri khas utk share ilmu ni ok) dan 19 huruk konsonan.. so dgn hafal sume ni, maka anda akan boleh baca tulisan hangeul.

ni sedikit note yg dia bagi.. next class dia akan bg buku trus utk bhs korea... yeay!!

Tapi aku tetap tintong time dia suh sebut bunyi vokal sorang2... neves! sbb ada bunyi yg lebih kurang cuma beza bentuk mulut either kena bukak besar atau bukak kecik.. haha

tapi best!



so harap2 dgn kelas ni nnt aku nk melancong ke korea senang la kot..(entah bila pun aku x tau laaaa... =) )

Random Posts